Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayer Leverkusen: az angol másodosztályból érkezik új támadó! – képpel

Egybehangzó angol és német lapértesülések szerint a Bayer Leverkusen mindenben megállapodott az angol másodosztályba (Championship) kieső Southampton együttesével Nathan Tella átigazolásáról.
 

A 24 esztendős, szélsőként és csatárként is bevethető játékosért a Sky Sports tudósításai szerint 20 millió eurót, majd további bónuszokat fizet a Bayer Leverkusen, amely a transzfer utolsó részleteit illetően egyeztet már csak az angol klubbal.
Mindeközben, a Sky Sports németországi tudósítója, Florian Plettenberg szerint Leverkusenben már mindet előkészítettek az orvosi vizsgálatokat illetően is Tella érkezéséhez.

Az Arsenal utánpótlásából induló, a S’otonnál 2017 óta futballozó nigériai-angol futballista az elmúlt idényt a Premier League-be feljutó Burnley együttesénél töltötte kölcsönben, amelynek színeiben remek szezont zárt: 45 tétmérkőzésen 19 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Tella jó formáját az új idényre is átmentette, a Southampton alapembereként 3 angol másodosztályú bajnokin már 1-1 gólt és gólpasszt is jegyzett – A leverkuseni szerződéssel komoly előrelépést vehet karrierje is.