Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Philippe Coutinho hamarosan Katarba igazolhat – sajtóhír

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az Aston Villa játékosa, Philippe Coutinho mindenben megegyezett katari érdeklődőjével, ám még nem biztos, hogy elhagyja az Aston Villát.

 (Photo by Neville Williams/Aston Villa FC via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint Philippe Coutinho már megegyezett a személyes feltételekről a katari Al-Duhaillal, azonban az Aston Villa még nem adott zöld utat az üzletnek. A tárgyalások továbbra is folynak a két fél között, a katariak pedig komolyan gondolják, hogy leigazolják a játékost.  A 31 éves brazil középpályásra már nem számít az angol klub menedzsere, Unai Emery, viszont a klubok nem tudnak megegyezni az átigazolási díjról.

Coutinhónak még három év van hátra a szerződéséből, amelynek értelmében heti 125 ezer fontot keres. A szezon első Premier League-meccsén nem játszott, viszont az Everton elleni 4-0-s győzelem alkalmával combizomsérülést szenvedett, ami miatt akár egy hónapig is kieshet, ez pedig így azt is jelentheti, hogy Coutinho az utolsó meccsét játszotta a Villa színeiben.

A barzil játékos eredetileg kölcsönbe érkezett a Barcelonától 2022-ben, hogy korábbi liverpooli csapattársa, Steven Gerrard irányítása alatt dolgozhasson. Az üzletet tavaly nyáron tették véglegessé 20 millió euró ellenében. A 2022/23-as szezonban azonban mindössze egy gólt szerzett, február 18. után pedig egyáltalán nem szerepelt a keretben egy alkalmat kivéve.

Coutinhóra az Interben figyelt fel a világ, majd 2013 januárjában a Liverpoolhoz szerződött, ahol öt szezont húzott le topformában, majd 2018-ban 135 millió euróért a Barcelonához került. A katalánoknál azonban egyáltalán nem jöttek be a számításai, így a Bayern Münchenhez került kölcsönbe, mielőtt visszatért volna Angliába.

A dohai székhelyű Al-Duhail tökéletesen kezdte az új szezont, két győzelemből kettővel jelenleg a tabella élén áll.