Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: egy félidő alatt lerendezte a Paksot a Fradi

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 5. fordulójának vasárnapi játéknapjának kora esti mérkőzésén a címvédő Ferencváros fogadta a Paksot.


A Fradi egy félidő alatt lerendezte a Paksot, akiknek a védekezése ezen a találkozón hagyott némi kívánnivalót maga után. A vezetést a 10. percben Adama Traoré révén szerezték meg a hazaiak (1-0), majd a 19. percben ezt Varga Barnabás duplázta meg Romdhane passzát követően (2-0). A 29. percben megszerezte második gólját is Varga Barnabás, aki Abu Fani rosszul eltalált lövését követően fejelt közvetlen közelről a kapuba (3-0). A 35. percben szépíteni tudtak a vendégek, Haraszti és Kovács Krisztián összjátéka után utóbbi lőtte ki gyönyörűen a hosszút Dibusz mellett (3-1). A 43. percben Traoré gyönyörűen szolgálta ki Varga Barnabást, aki elhúzta Szappanos mellett a labdát, miközben Kinyiket is elzárta a labdaszerzés elől és az üres kapuba gurított, amivel mesterhármast szerzett korábbi együttese ellen a csatár (4-1). Azonban a szünet előtt nem állt le a Ferencváros és még a ráadásban újabb két gólt szereztek, Samy Mmaee (5-1) és Tokmac (6-1) iratkozott fel a góllövőlistára.

A második félidőre befoltozták azt a gólzsákot, ugyanis újabb találat nem esett már, habár mindkét oldalt alakultak ki nagy lehetőségek. A Fradi így második győzelmét aratta a bajnokságban, amivel 6 pontja van és a 7. helyet foglalja el, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a listavezető Diósgyőr. A Paks pedig a 8. pozíciót foglalja el 5 egységgel.

Ferencváros – Paks 6-1 (6-1)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette: Berke B.
Gólszerzők: Traoré (10.), Varga B. (19., 29., 43.), S. Mmaee (45+3.), Tokmac (45+6.) ill. Kovács K. (35.)

Az 5. forduló eddigi eredményei és hátralévő mérkőzése:
Szombat:
Kecskemét – Puskás Akadémia 4-1
Diósgyőr – Kisvárda 2-0
Újpest – Zalaegerszeg 2-1

Vasárnap:
Debrecen – MTK Budapest 1-3
Ferencváros – Paks
19:30 Fehérvár – Mezőkövesd (M4 Sport+)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore