Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini megmagyarázta, hogy miért jobb a szaúdi válogatottat irányítani, mint az olaszt

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz válogatott éléről távozó Roberto Mancini lett Szaúd-Arábia új szövetségi kapitánya…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A szaúdi válogatott szövetségi kapitányaként hétfő délután iktatták be Roberto Mancinit, aki hatalmas lehetőséget lát az új munkájában:

“Szeretném megköszönni az elnök úrnak, hogy engem választott. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, és munkába állhatok. Augusztus közepén kerestek meg, azóta volt alkalmam megnézni a játékosokról készült videókat. Olaszországgal ellentétben, itt a nemzeti csapat jelentős része a hazai bajnokságban játszik, ami óriási előnyt jelent. Nagyon nehéz volt olyan játékosokat választani Olaszországban, és időnként olyanokat kellett kiválasztanunk, akik soha nem szerepeltek a Serie A-ban.”

“Hatalmas erősítést jelent a helyi labdarúgás számára, hogy ennyi sztárjátékos csatlakozott az egyes saúdi csapatokhoz, idővel biztosan emelni fogják a színvonalat. Sok évvel ezelőtt történt ez Olaszországban, amikor megérkeztek az első külföldi játékosok, ők is segítettek a szint emelésében” – tette hozzá a szaúdi bajnokság nyári erősítéseiről.

La Gazzetta dello Sport információi szerint a 2027-ig aláíró Mancini évi 25 millió eurós fizetést fog kapni a szaúdiaknál.

Mancini emellett leszögezte, hogy a szaúdi válogatott célja a jövő januárban és februárban megrendezésre kerülő Ázsia-kupa megnyerése lesz.