Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a megállapodás, Lukaku utazik az új csapatához – sajtóhír

Az elmúlt napok élénk tárgyalásait követően hétfő este megszületett az egyezség a Chelsea létszámfeletti támadójának jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint a Chelsea és az AS Roma hétfő este megegyezett egymással Romelu Lukaku kölcsönvételéről, és a várakozások értelmében a belga támadó kedd délután a rómaiak delegációjával együtt elutazhat az olasz fővárosba.

Lukakut az elmúlt időszakban több csapattal is hírbe hozták, az Intertől azonban visszatért a Chelsea-hez, mivel a milánóiak nem tartottak igényt a további szolgálataira, és egyelőre a Juventusszal, valamint az AC Milannal sem tudtak megegyezni a szerződtetéséről. A Chelsea a második csapathoz száműzte őt, mivel Lukaku Szaúd-Arábiába sem szeretett volna igazolni.

Mint ismeretes, a 30 éves támadó tavaly nyáron került újra a milánóiakhoz a Chelsea-től, amely színeiben a 2021-2022-es idényben 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett. Messze volt a legjobb formájától, meg sem tudta közelíteni azt a teljesítményétől, amely által 2019 és 2021 között 95 tétmeccsen 65 gólt szerzett az Inter futballistájaként. Tavaly nyáron kölcsönben tért vissza az Interhez, de az első milánói időszakbeli góltermését itt sem tudta már megismételni. Lukaku az elmúlt idényben 25 bajnokin tíz, minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 14 találatra volt képes.

A hírek szerint a Roma 5 millió euró körüli összeget fizet Lukaku kölcsönzéséért, amely vételi opciót nem tartalmaz, tehát jövő nyáron ismét visszatérhet a londoniakhoz.