Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: Máté Csaba szerint a Fradi “nem ad esélyt a csodatételre” litván ellenfelének

Csütörtökön lép pályára a Ferencváros a Konferencia-liga-selejtezőn litván ellenfele ellen, a találkozó előtt pedig a magyar csapat edzője, Máté Csaba mondta el a gondolatait. 

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az a legfontosabb a litván Zalgiris Vilnius elleni csütörtöki Konferencia-liga-selejtezőn, hogy ne adják meg az esélyt riválisuknak a “csodatételre”, írja az MTI.

A magyar bajnok a párharc első felvonásán, idegenben 4-0-s győzelmet aratott, így a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágó formalitásnak tűnik, Máté Csaba ugyanakkor hangsúlyozta, tisztelniük kell az ellenfelet.

“A Zalgiris sokkal jobb csapat, mint a máltai volt az előző körben. Az első mérkőzésen láthattuk, hogy egy hiba, egy tizenegyes, egy kiállítás milyen mederbe terelhet egy mérkőzést. Nem szabad hagynunk az ellenfelünknek, hogy elhiggye, lehet esélye esetleg csodát tenni”

– fogalmazott a szakvezető a szerdai sajtótájékoztatón.

Máté Csaba hozzátette, a Zalgiris a Bajnokok Ligája selejtezőjében a török Galatasaray elleni párharcban megmutatta, hogy tiszteletet érdemel – a litvánok döntetlennel (2-2) és szoros vereséggel búcsúztak (1-0) -, ezért sem akar kísérletezgetni a visszavágón.

A Ferencvárosba új igazolásként berobbant az előző bajnoki idény gólkirálya, a Paksról szerződtetett Varga Barnabás, aki eddigi tíz fellépésén tízszer volt eredményes a zöld-fehéreknél.

“Nagyon örülök, hogy sikerült átmentenem a formámat az előző szezonról, szerencsére nincs nagy különbség, hasonló dolgokat kérnek itt is tőlem, csak a védekezésből kell jobban kivennem a részemet. A hazai meccseket kezdem megszokni, egyetlen másik stadionhoz sem lehet hasonlítani a Groupama Arénát, nagyszerű érzés ilyen hangulatban játszani”

– nyilatkozott a válogatott támadó, aki kijelentette, természetesen a visszavágón is nyerni akarnak.

Amennyiben továbbjut, a Ferencváros sorozatban az ötödik szezonban lesz főtáblás egy európai kupasorozatban: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott a zöld-fehér csapat. Ezért a korai BL-selejtezős búcsút követően – a feröeri KÍ Klaksvík meglepetésre kiejtette a magyar bajnokot – egyértelmű cél volt, hogy legalább a harmadik számú sorozatban, a Konferencia-ligában összejöjjön az őszi folytatás.

A csütörtökön 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.