Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megszerezte a Manchester United kapusát a Crystal Palace! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Manchester United hálóőrét, Dean Hendersont.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A mai napon lezárult Dean Henderson és a Manchester United közös története. A kapus 2011-ben került a “Vörös Ördögök” utánpótlásába, ahol végigjárva a ranglétrát, 2020 nyarán a felnőtt csapat keretébe is beverekedte magát. Manchesterben viszont David de Gea mellett/mögött sosem kapta meg igazán a lehetőséget a bizonyításra az angol játékos, akit számtalan alkalommal kölcsönadott a csapat. Henderson ugyanis szerepelt a Stockport, a Grimsby Town, a Shrewsbury, a Sheffield United, valamint a Nottingham Forest színeiben is az elmúlt években. A mostani csapathoz viszont már nem a United kölcsönjátékosaként, hanem a klub legújabb igazolásaként fog kerülni, hiszen a Crystal Palace gárdája hivatalos oldalán bejelentette Henderson szerződtetését. A londoni alakulat nem hozta nyilvánosságra a transzfer összegét, de a hírek szerint 20 millió fontot fizettek a játékjogáért, így Henderson lett a Palace 3. nyári szerzeménye Jefferson Lerma és Matheus Franca után.

Dean Henderson a Manchester United mezét összesen 29 alkalommal ölthette magára, ezekből 13-at hozott le kapott gól nélkül. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.