Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal egykori ígérete az olasz bajnokságban kötött ki – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az olasz bajnokság (Serie A) előző kiírásában ezüstérmes Lazio megszerezte a kiszemelt középpályást…

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A Lazio a csütörtök esti órákban erősítette meg, hogy kölcsönvette Mattéo Guendouzi játékjogát az Olympique Marseille-től.

A 24 éves védekező középpályás a Paris Saint-Germain és a Lorient utánpótlásában nevelkedett, majd utóbbitól 2018-ban került az Arsenalhoz. A londoniaknál nagy reménységnek tartották őt számon, de nem tudta maradéktalanul teljesíteni az elvárásokat, így többször is kölcsönadták őt. Guendouzi 2018 és 2020 között 82 tétmérkőzésen lépett pályára az “ágyúsok” színeiben. Később a Hertha BSC, majd az Olympique Marseille színeiben szerepelt, utóbbi aztán tavaly nyáron végleg megszerezte a játékjogát, érvényesítve a szerződésben foglalt 9 millió fontos vásárlási opciót.

Guendouzi az előző két szezonban 99 mérkőzésen 10 gólt szerzett a francia csapat színeiben, az újonnan indult szezonban három meccsen játszott, most azonban az eladása mellett döntöttek.

A kiszivárgott híresztelések szerint a Laziónak 10+3 millió eurós kötelező vásárlási opciója lesz a játékosra.