Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “A játékosok igyekeztek meghálálni a drukkerek bizalmát”

A Ferencváros kettős győzelemmel abszolválta a Zalgiris Vilnius elleni párharcot, így zsinórban ötödik alkalommal jutott be egy nemzetközi kupasorozat főtáblájára…

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba meghatottan értékelt a biztos továbbjutás után, mivel a szurkolók őt is éltették a mérkőzés közben:

“Elég sokat megéltem már itt, a Fradinál. Tisztában vagyok vele, hogy itt vagy lakodalom van, vagy temetés, de meg kell jegyeznem, nagyon jó érzés volt hallani, ahogy skandálták a nevemet. A futball világában azonban minden múlandó.Örülök, hogy a szurkolók beálltak a csapat mögé. Elég korán eldőlt a meccs, ami örömteli. A játékosok igyekeztek meghálálni a drukkerek bizalmát.”

“Nehéz összehasonlítani az eredményeket, hiszen más, amikor a végső döntést a vezetőedző hozza meg, és más, ha ez a személy én vagyok. Nagyon sok szép emlékem van a futball világából, de ez az eredmény biztosan ott van a legszebbek közt. Ahhoz, hogy így alakultak a dolgok, hogy ilyen sikeres periódust tudtunk együtt elérni, kellettek azok az edzők, akikkel eddig együtt dolgoztam. Szeretném nekik is megköszönni, hogy eljuthattam idáig, hogy tanulhattam tőlük” – tette hozzá az idei szereplésről.

A tréner a jövőjét illető kérdésekről annyit mondott el, hogy van egy megállapodása a vezetőséggel, ő ahhoz tartja magát, miként a vezetők is ahhoz tartják magukat. Máté konkrétan nem mondta ki, hogy a csoportkörös elérése miként befolyásolja a jövőjét.

“Természetesen a bajnokság és a kupa megnyerése az alap célunk idén is, ez mindentől, edzőtől, szezontól, ellenféltől független elvárás kell, hogy legyen a Fradinál. Emellett idén is fontos az európai szereplés, de egyelőre nem tudjuk, hogy kik lesznek az ellenfelek, addig pedig könnyelműség lenne konkrét elvárásokat megfogalmazni. Várjuk a pénteki sorsolást!” – mondta el az edző a folytatásról.