Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyolcgólos mérkőzésen ütötte ki a Real Sociedad a Granadát – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 4. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Real Sociedad és a Granada gólgazdag találkozót játszott egymással, aminek a végén a hazaiak örülhettek jobban.

(Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

A találkozót a baszkok kezdték jobban, ugyanis már a 9. percben vezetést szereztek, Mendez indította Kubót, a japán szélső pedig egy jó 30 méteres labdavezetést követően 16 méterről kirúgta a bal alsót (1-0). A 35. percig kellett várni a következő komolyabb eseményre, a 35. percben Gumbau tekert be egy szögletet a kapu elé, amibe Le Normand pechesen ért bele, így öngólt vétett (1-1). Azonban még a szünet előtt újra megszerezte a vezetést a Sociedad, Traoré jött fel egy támadással, a labdát letette Kubónak, a fiatal támadó pedig lopta a távolságot a kapu irányába, majd gyönyörű gólt tekert a jobb felsőbe (2-1).

A második játékrészben közel negyed órát kellett várni az első ígéretes lehetőségig, amiból rögvest gól is lett a hazaiak nagy nyomását követően. Kubo tett vissza az alapvonalról egy labdát Brais Mendeznek, aki egy átvételt követően visszatette lövőre Zubimendinek, a középpályás pedig 15 méterről kiválóan fejezte be az akciót (3-1). A 68. percben jött az újabb Sociedad találat, egy remek labdajáratás végén Oyarzabal nagyon szépen sarokkal húzta a labdát Barrenetxea elé, aki kiválóan fejezte be az akciót (4-1). A 76. percben pedig kiütés lett a mérkőzésből, egy gyors kontra végén Traoré és Kubo keverték meg a vendégek baloldalát, majd az akció végén a japán szélső Oyarzabalt szerette volna kiszolgálni, de a menteni igyekvő Bosch pechesen ért a labdába, ennek következtében saját kapujába juttatta a játékszert (5-1). A hajrában a vendégek kozmetikáztak az eredményen, a 83. percben Puertas vezette rá a védelemre a labdát, amit saját csapattársa Boye vett el tőle, majd egy kis szerencsével lövőhelyzetig jutott és kiválóan rúgta ki a jobb alsót (5-2). A hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig ismét szépített a Granada, Villar passzát követően Bryan Zaragoza lőtt a léc alá, amivel beállította az 5-3-as végeredményt a 22 éves spanyol támadó.

Real Sociedad – Granada 5-3 (2-1)
Helyszín: Reale Arena (San Sebastian), Vezette: J. I. Villanueva
Gólszerzők: Kubo (9., 44.), Zubimendi (59.), Barrenetxea (67.), Bosch (76. – öngól) ill. Le Normand (35.), Boye (83.), Zaragoza (90+9.)
Sárga lap: Oyarzabal (54.) ill. Miquel (21.), Boye (38.), S. Ruíz (63.), V. Díaz (54.), Zaragoza (86.)
Kiállítás:

Real Sociedad: Remiro Traoré, Zubeldia, Le Normand, Tierney (Munoz 69.) Kubo (Cho 78.), Zubimendi, Merino (Turrientes 82.), Mendez Barrenetxea (Zakharyan 79.), Oyarzabal (Sadiq 78.). Vezetőedző: I. Alguacil

Granada: Fernández Díaz (Sánchez 66.), Rubio (Rubio 66.), Miquel Callejón (Puertas 66.), Ruíz (Melendo 66.), Gumbau (Villar 79.), Neva Uzuni, Boye, Zaragoza. Vezetőedző: P. López

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 4. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Cádiz – Villarreal 3-1
Almería – Celta Vigo

Szombat:
Real Sociedad – Granada 5-3
16:15 Real Madrid – Getafe (Tv: Spíler2)
18:30 Alaves – Valencia (Tv: Spíler2)
21:00 Betis – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Girona – Las Palmas (Tv: Spíler2)
16:15 Mallorca – Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
18:30 Atlético Madrid – Sevilla (Tv: Spíler2)
21:00 Osasuna – Barcelona (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore