Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Lionel Messiék győztek a címvédő otthonában – videóval

Az MLS hétfőre virradóra rendezett mérkőzései közt a megtáltosodó Inter Miami a tavalyi bajnok Los Angeles FC vendége volt…

(Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

Tovább folytatta jó szereplését az Inter Miami, amely a vasárnapi játéknapon 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Los Angeles FC otthonában. A vendégek már az első negyedóra végén magukhoz ragadták az előnyt, amikor két fiatal argentin játékos összjátéka végén Avilés kiugratásából Facundo Farías egy becsúszva leadott lövéssel vette be McCarthy ketrecét. A hazaiak próbálkozásai sikertelenek voltak, a vendégek bátran futballoztak és több ígéretes akciót vezettek, Messi helyzeténél azonban McCarthy óriási védett, így az első félidőben nem született több gól. A második játékrész elején az Inter Miami növelte előnyét, Messi gyönyörűen ugratta ki a bal oldalon meginduló Jordi Albát, aki az elfutás végén megszerezte első MLS-gólját. Az LAFC mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, de akciói nem jártak sikerrel. Az utolsó tíz percen belül egy kontra végén újabb gólt szerzett az Inter Miami, Messi lekészítéséből Leonardo Campana lőtt a hosszú sarokba, végképp eldöntve a három pont sorsát. Az LAFC a rendes játékidő legvégén még szépített, miután Vela szögletéből Ryan Hollingshead a kapufa segítségével fejelt a hálóba, de a floridiaiak mindhárom pontot elvitték Los Angelesből.

Az Inter Miami a legutóbbi döntetlen után ismét győzött és tovább folytatta a felkapaszkodást a keleti konferencia tabellájának végéről. A rózsaszínmezesek jelenleg a 14. helyen nyolc ponttal vannak lemaradva a rájátszástól, de a legtöbb ellenfélnél két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Messi az új csapatában 11 pályára lépés alatt 16 pontot jegyzett (11 gól, 5 assziszt), az Inter Miami pedig az érkezése óta veretlen, a bajnokságbeli felzárkózás mellett megnyerték a Leagues Cupot és döntőbe jutottak a US Open Cupban.

Los Angeles FC – Inter Miami 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Hoolingshead (90.), ill. Farias (14.), Jordi Alba (51.), Campana (83.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore