Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: egy védő és egy középpályás is kiesett az angol válogatott keretéből

Hiába jelentek meg az angol labdarúgó-válogatott edzőtáborában a Liverpool védője, Trent Alexander-Arnold és a Manchester City középpályása, Jack Grealish, sérülés miatt el kellett hagyniuk a nemzeti csapatot.

 (Photo by Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images)

A Liverpool védője, Trent Alexander-Arnold és a Manchester City középpályása, Jack Grealish sérülés miatt kikerült az angol válogatott keretéből az Ukrajna és Skócia elleni szeptemberi mérkőzésekre.

A két játékos megjelent a nemzeti csapattal a St. George’s Parkban, de azóta már elhagyták az edzőtábort, miután a klubjaikban elszenvedett sérüléseik felmérése után visszaléptek a válogatottságtól.

Grealish combproblémák miatt maradt ki a City szombati, Fulham elleni 5-1-es győzelméből. Alexander-Arnoldot hétfőn megvizsgálták, és kiderült, hogy két hétig nem léphet pályára, miután a vasárnapi, Aston Villa elleni 3-0-s győzelem alkalmával kisebb combizomhúzódást szenvedett. A sérülés miatt kétséges, hogy szeptember 16-án a Wolverhampton Wanderers elleni Premier League-összecsapáson pályára léphet-e, ám várhatóan legfeljebb egy Premier League-meccset kell kihagynia.

Az angol válogatott szeptember 9-én, Ukrajna ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezőkörben, míg szeptember 12-én Skócia lesz az ellenfele egy barátságos mérkőzésen.