Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin szövetség elnöke szerint Messi játszhat a következő vb-n

Csütörtökről péntekre virradóra veszi kezdetét a 2026-os világbajnokság selejtezősorozat a dél-amerikai zónában…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

A világbajnoki címvédő argentin válogatott országos szövetségének elnöke, Claudio “Chiqui” Tapia a legutóbbi nyilatkozatában bizakodását fejezte ki, hogy Lionel Messi a következő vb-n is pályára fog lépni:

“Hogy ne álmodnék erről? Nagyon bízom benne, hogy ott lesz a csapatban. Úgy érzem, hogy minden feltétel adott hozzá, kiváló játékos, nagyszerű kondícióban lévő sportember. Már eddig is annyiszor lenyűgözte a világot, hogy senki nem írhatja le őt. Természetesen leginkább az egész az ő elhatározásán múlik” – jegyezte meg a szövetség vezetője.

Tapia ezen kívül Messi válogatotthoz fűződő különleges kapcsolatáról is beszélt: “Boldog volt, amikor megérkezett a többiekhez. Jól érzi magát a csapattársakkal és az edzői stábbal. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen jó kapcsolatom lehet vele és a többi játékossal. Továbbra is rendkívül motivált, minden meccset, minden tornát meg akar nyerni.”

A most 36 éves Messi a 2026-os nyári világbajnokság idején fogja ünnepeli a 39. születésnapját.

Az előző világbajnokságon a trófeát csapatkapitányként felemelő klasszis 2005 óta 175 mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban, mellyel a tavalyi vb-t megelőzően a 2021-es Copa Américát is megnyerték.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!