Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Gaal szerint előre megrendezett volt a világbajnokság

A holland válogatott korábbi szövetségi kapitánya a minap egy díjátadó gálán beszélt az előző világbajnokság sérelmeiről…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A holland válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal véleménye szerint a tavalyi világbajnokság előre megrendezett volt. Azért kifogásolta az argentinok elleni negyeddöntőt, mert úgy véli, hogy Lionel Messinek “meg kellett nyernie” a világbajnokságot:

“Ha megnézzük, hogy Argentína hogyan kapta a gólokat, mi hogyan kaptuk a gólokat, és hogy néhány argentin játékos hogyan ment át a határon, mégsem kapott büntetést, akkor azt hiszem kijelenthető, hogy az egész előre le volt játszva… Mindent komolyan gondolok, amit mondok. Messinek világbajnoknak kellett lennie…”

Mint ismeretes, a két válogatott egy végig feszült hangulatú mérkőzést játszott a negyeddöntőben, miután Van Gaal már a meccs előtt bírálta Messit és az argentinokat, akik a pályán cseppet sem kímélték az őket folyamatosan provokáló hollandokat. Eközben Antonio Mateu Lahoz játékvezető szereplésmániája és következetlen ítéletei csak tovább fokozták az indulatokat. Végül 2-2-es döntetlen után az argentinok tizenegyesekkel diadalmaskodtak és meneteltek tovább egészen a világbajnoki címig.

A holland válogatott tagjai közül többen elhatárolódtak Van Gaal kijelentésétől.

“Azt mond, amit akar, ez az ő véleménye. Nem értek vele egyet, és nem osztom a véleményét” – jegyezte meg a holland válogatott csapatkapitánya, Virgil van Dijk.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!