Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: fölényes győzelemmel búcsúzott a Ferencváros

Az első fordulós vereség után szombat délelőtt a Ferencváros helyosztón lépett pályára a női Bajnokok Ligája selejtezőjében…

Az izraeli Kiryat Gori elleni váratlan, tizenegyespárbajban elszenvedett vereséget követően a Ferencváros a helyosztón 7-0-ra győzött a szlovák Szpartak Mijava ellen. Szokásához híven a játékosedző Vágó Fanny nyitotta a gólgyártást, aki az első játékrész derekáig két találattal adta meg az alaphangot. Nem sokkal a szünet előtt Pusztai Sára szállította a zöld-fehérek következő találatát, így 45 perc után 3-0 volt az állás. A második félidőben a Fradi igazi örömfoci mutatott be és kis túlzással akkor szerzett újabb gólt, amikor akart. Tíz perccel a folytatást követően Szabó Viktória volt eredményes, a játékrész felénél a montenegrói Nadja Sztanovics talált be, a hajrában pedig a Vágót váltó amerikai légiós, Alesia García duplázni tudott, így kialakítva a kiütéses különbséget.

A korábbi vereséggel eldőlt, hogy a Ferencvárosnak már nincs esélye bejutni a női Bajnokok Ligája főtáblájára, ezzel a győzelemmel azonban szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól és több koefficiens pontot szerzett.

Ferencváros – Szpartak Mijava 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Vágó F. (12., 24.), Pusztai (40.), Szabó V. (56.), Sztanovics (66.), A. García (79., 90+8. – az elsőt büntetőből)