Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: tizenegyesekkel esett ki a Ferencváros – videóval

A magyar bajnok Ferencváros női csapat szerda délelőtt lépett pályára Gyulafehérváron az izraeli bajnok Kiryat Gat ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében…

A Ferencváros kellemetlen meglepetésre 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel elvesztette a Kyriat Gat elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt. A zöld-fehérek az első negyedóra végén a játékosedző Vágó Fanny találatával szerezték meg a vezetést, de az izraeli együttes Dany Helena jóvoltából öt perc után válaszolni tudott. A folytatásban a Ferencváros játszott kezdeményezzőbben, de képtelen volt fogást találni az ellenfélen. A második félidő elején a Kyriat tíz emberre fogyatkozott a brazil Bruniera Arruba piros lapja miatt. Vágóék az emberelőny tudatában még inkább kapujukhoz szegezték az ellenfelet, azonban képtelenek voltak eldönteni a találkozót. A kétszer 15 perces hosszabbításban is a Fradi támadott és a 112. percben nagy nehezen megszerezte a vezetést a 19 éves Németh Diána fejesgóljával, ám az izraeliek két perc alatt válaszoltak a ghánai Princella Adubea révén. Miután a hosszabbítás 2-2-re végződött, tizenegyespárbaj döntött. A szétlövések során a Ferencváros négy rúgója közül egyedül Németh D. talált be, hárman is hibáztak, miközben a Kiryat Gat mindhárom lövése sikerrel járt, így megnyerte a párbajt.

A Ferencváros szombaton a román Universitatea Cluj és a szlovák Szpartak Myjava párharcának vesztesével játszhat a helyosztón.

Ferencváros – Kiryat Gat 2-2 (1-1, 1-1, 1-1, 2-2) – tizenegyesekkel: 1-3
Gólszerzők: Vágó F. (14.), Németh D. (112.), ill. Dany Helena (19.), Adubea (114.)
Kiállítva:ill. Bruniera Arruba (60.)