Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhalasztották Marokkó mérkőzését az országot sújtó katasztrófa miatt – HIVATALOS

Szombatra virradóra rendkívül súlyos földrengés rázta meg Marokkót, melyet követően a helyi válogatott soron következő mérkőzését is elhalasztották…

(Photo by Alexander Bogatyrev/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A marokkói szövetség hivatalos közleményben tudatta, hogy a történtekre való tekintettel elhalasztják a Libéria elleni Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőt.

“A Marokkó egyes régióit sújtó földrengést követően a Marokkói Királyi Labdarúgó-szövetség bejelenti, hogy elhalasztja a 2023. szeptember 9-én, szombaton estére kiírt, a nemzeti csapat és libériai közötti Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező mérkőzést, amely a forduló utolsó találkozója lett volna a 2024-es elefántcsontparti kontinenstorna előtt. Az Afrikai Labdarúgó Szövetséggel egyeztetve tűzzük ki az új időpontot” – állt a hivatalos közleményben.

Mint ismert, péntek késő éjjel 6.8-as erősségű földrengés rázta meg Marokkót, amelyben több mint 1000 ember vesztette életét. A földrengés a Magas Atlasz-hegységben tört ki, nagyjából 75 kilométerre Marrákestől. A legnagyobb veszélyt a hegység egy ritkán lakott, nehezen megközelíthető területére jelentette. A hírek szerint több mint 1000 áldozatot követelő természeti katasztrófában több százan sérültek meg. A rengést 20 perccel később egy újabb, kisebb rengés kísérte.

A tragédia után több a marokkói válogatott több játékosa és több európai sztárcsapat is részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. Cristiano Ronaldo egy Instagramon közzétett sztoriban üzent:

“A legmélyebb részvétem mindazok családjának és barátainak, akik életüket vesztették a marokkói földrengésben. Mindenkinek szeretetet és imákat küldök ebben a különösen nehéz időszakban” – írta portugál klasszis.

Eközben az UEFA bejelentette, hogy szeptember 21-ig minden klub és válogatott mérkőzés előtt egyperces néma csenddel emlékeznek a Marokkót sújtó földrengés áldozataira és sérültjeire.