Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb létszámfeletti PSG-sztár igazolt a Közel-Keletre – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a szerda esti órákban hivatalosan is megerősítették, hogy a Paris Saint-Germain középpályásának távozását…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A katari Al-Arabi gárdája kétéves szerződést kötött a Paris Saint-Germaintől távozó olasz középpályással, Marco Verrattival.

A 30 éves középpályás 2012 óta erősítette a PSG csapatát, miután leigazolták őt az akkor olasz másodosztályú Pescarától. Verratti azóta 416 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Az olasz játékos az utolsó, 2022-2023-as idényben 29 bajnokin és 37 tétmeccsen állt csapata rendelkezésére. A nyáron azonban kiderült, hogy több másik játékoshoz hasonlóan, Luis Enrique nem számít többé a szolgálataira.

Verratti az elmúlt 11 év alatt kilenc bajnoki címet és hat Francia Kupát nyert a csapattal. Bár az elmúlt években a világsajtóban rendszerint összeboronálták őt egy-egy nagy csapattal, mindeddig hűségesen maradt a PSG alkalmazásában.

A sokoldalú középpályás 2012-es válogatottbeli debütálása óta 55 alkalommal húzhatta magára az Azzurri szerelését. Verratti természetesen tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon diadalmaskodó olasz nemzeti csapatnak is.

A Transfermarkt adatai szerint a katari csapat 45 millió eurós átigazolási díjat fizet az új szerzeményért a PSG-nek.

A PSG-től korábban az ugyancsak létszámfeletti Neymar is Ázsiába szerződött, a brazil klasszis a szaúdi Al-Hilal együttesében folytatja pályafutását.