Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: visszatér a francia bajnokságba az Eb-győztes veterán olasz kapus! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas Nicoló Schira információi alapján a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő OGC Nice színeiben folytatja pályafutását a szabadon igazolható Salvatore Sirigu…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Nicoló Schira beszámolója szerint az OGC Nice megegyezett a személyes feltételeket illetően Salvatore Siriguval, a veterán olasz hálóőr 2024 nyaráig szóló szerződést írhat majd alá új csapatával. Sirigu korábban már megfordult a Ligue 1-ben, hiszen 2011-2016-ig a PSG kapusa volt, ezen időszak alatt 189 tétmérkőzésen védte a párizsi gárda hálóját, társaival pedig négy bajnoki címet, két Francia Kupát és három Ligakupát nyert. 

Salvatore Sirigu pályafutása során megjárta még többek között a Palermót, a Torinót, a Genoát, a Napolit és a Fiorentinát is. A rutinos portás 2010-2022-ig többnyire állandó tagnak számított az olasz válogatott keretében, összesen 28-szor húzta fel magára a címeres mezt, lehetőséget kapott a 2014-es vb-n, illetve a 2016-ban és a 2021-ben megrendezett Eb-n is, utóbbi tornát ráadásul meg is nyerte Olaszország.