Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: olasz szakember veszi át az Olympique Lyon irányítását! – hivatalos

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyon hivatalos közleményében tudatta, hogy Fabio Grosso veszi át a csapat irányítását, aki legutóbb a Frosinone élén dolgozott…

Az Olympique Lyon hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy Fabio Grossót nevezte ki Laurent Blanc megüresedett helyére. Az olasz szakemberrel 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a neves francia csapattal, de ez adott esetben további egy évvel meghosszabbításra kerülhet. Grosso játékosként megfordult már a Lyon színeiben, 2007-2009-ig erősítette az együttest, a 2007/2008-as idényben bajnoki címet és Francia Kupát nyert a klubbal. 

Fabio Grosso labdarúgó karrierje során megfordult többek között még a Palermóban, az Interben és a Juventusban is. A milánói és a torinói klub tagjaként szintén nyert egy-egy bajnoki címet, viszont Grosso egyértelműen a 2006-os világbajnokságon lett igazán ismert, mivel a tornán remekül teljesített. A németek ellen gólt szerzett az elődöntőben, míg a fináléban ő lőtte be a mindent eldöntő tizenegyest a büntetőpárbajban. 

Fabio Grosso edzői pályafutása a Juventus Primavera csapatánál vette kezdetét, majd később dolgozott a Bari, az FC Sion, a Hellas Verona, a Brescia és a Frosinone élén is.