Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Messi kihagyja az Inter Miami következő mérkőzését

Az MLS-ben szereplő Inter Miami gőzerővel harcol a felzárkózásért az alapszakasz hajrájában…

(David Santiago/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Az Inter Miami vezetőedzője, Gerardo “Tata” Martino maga adott tájékoztatást róla, hogy a dél-amerikai vb-selejtezők után a csapathoz visszatérő veterán csapatkapitány, Lionel Messi ki fogja hagyni a floridai együttes vasárnap hajnali bajnokiját.

“Leo jól van, de óvatosak vagyunk, mert rövid időn belül több fontos mérkőzésünk van. Két-három naponta végigjátssza a meccseket, ez a fárasztó utazásokkal nem könnyű. Mivel Bolívia ellen izomprobléma miatt pihent, jobb nem kockáztatni” – jelentette ki a rutinos argentin tréner.

Messi érkezésekor az Inter Miami az utolsó helyen állt a keleti konferenicában, azóta megnyerte a Leagues Cupot és döntőbe jutott a US Open Cupban, a bajnokságban pedig már csak hat pontra van a rájátszástól. Busquetsék vasárnapra virradóra az Atlanta United ellen folytatnák a kapaszkodást.

A 36 éves világklasszis az elmúlt időszakban az argentin válogatottal tartózkodott, az Ecuador elleni mérkőzést a szabadrúgásgóljával döntötte el, majd a Bolívia elleni találkozót a pihenés jegyében kihagyta, de végig csapatával tartózkodott.

Messi az új csapatában minden sorozatot figyelembe véve eddig 11 mérkőzésen 11 gólt szerzett és öt gólpasszt adott.