Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megbüntethetik az Osasunát, miután a szurkolóik azt kiabálták: “Dögölj meg Greenwood!”

A spanyol bajnokság 5. fordulójában az Osasuna a Getafe otthonában játszott. A mérkőzésen pályára lépett a Manchester Unitedből száműzött Mason Greenwood is, akinek egyáltalán nem örültek a vendégdrukkerek.

 (Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Az Osasuna büntetésre számíthat a La Ligától, miután a szurkolók sértegették Mason Greenwoodot a vasárnapi, Getafe elleni bajnoki mérkőzésen.

A Manchester Unitedtől kölcsönkapott Greenwood először lépett pályára új klubjában, miután a második félidőben becserélték a 3-2-re megnyert mérkőzésen. A győztes gólban is szerepet játszott, lövését ugyanis szögletre blokkolták, amelyből Nemanja Maksimovic gólt szerzett. Míg a hazai drukkerek egy része a 77. percben éljenezte a 21 éves játékos debütálását, addig a stadionban a vendégszurkolók egy része azt skandálta, hogy “Greenwood, dögölj meg”.

A La Liga hivatalos meccsmegfigyelője hallotta a skandálásokat, és most jogi és fegyelmi eljárást indítanak az Osasuna ellen. A klub edzője, Jogoba Arrasate elítélte a hallottakat, miközben rámutatott a hazai szurkolók gúnyolódására is a csapata felé.

“A ‘Bassza meg az Osasuna’ skandálás nagyon rossz volt, és a Greenwood elleni bekiabálások is azok voltak. Ő egy olyan ember, akinek az ügyét végül az igazságszolgáltatás zárta le. Ő egy nagyon jó játékos. De ha a kántálásokról beszélünk, akkor az összes kántálásról beszélnünk kell, és nem csak néhányról”.”

Greenwoodnak 19 hónap óta ez volt az első szereplése éles meccsen. Az angol koronai ügyészség (CPS) februárban megszüntette az ellene nemi erőszak kísérlete, testi sértés és kényszerítés miatt indított eljárást, majd a United belső klubvizsgálata végül augusztusban arra a következtetésre jutott, hogy nem térhet vissza az első csapatba, így szeptember 1-jén egy szezonra kölcsönadták a Getafe csapatához.