Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG kapusa a súlyos balesete után már a visszatérésre készül

A Paris Saint-Germain spanyol cserekapusa május végén szenvedett súlyos lovasbalesetet, mely után kómába esett…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A Paris Saint-Germain spanyol kapusa, Sergio Rico a napokban klubja hivatalos honlapján részletesen beszélt az állapotáról, miután az elmúlt időszakban kiengedték a kórházból és megkezdte rehabilitációját a súlyos balesete után.

“Nagyon jól vagyok. A felépülésem elég jól halad. Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy napról napra erősebb vagyok” – jelentette ki a 30 éves kapus.

Rico összesen 83 napot töltött kórházban, ebből 37-et az intenzív osztályon. Elmondása szerint miután magához tért, azonnal a futballra gondolt: “Ahogy felébredtem, megkérdeztem, hogy mikor játszhatok újra…”

Az orvosok akkor még nem tudtak egyértelmű választ adni, de Ricóra szeptember 22-én egy újabb alapos kivizsgálás vár, és a spanyol futballista ezt követően minél hamarabb szeretne visszatérni az edzésekhez, és elmondása szerint már ebben a szezonban védeni szeretne.

Az orvosok szakvéleménye szerint fél centin múlott Rico élete a balesetben, melyet gyakorlatilag csodával határos módon úszott meg. A kapus május végén szülővárosában, Sevillában szenvedett lovasbalesetet.

Rico azzal zárta a nyilatkozatát, hogy köszönetet mondott minden érte aggódónak, köztük csapattársainak is.