Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Montella lehet a török válogatott szövetségi kapitánya – sajtóhír

Török sajtóinformációk szerint a török labdarúgó-szövetség új kapitány kinevezésére készül…

(Photo by Eren Bozkurt/Anadolu Agency via Getty Images)

Egybehangzó török sajtóértesülések szerint a német Stefan Kuntzot hamarosan menesztik a török válogatott szövetségi kapitányi posztjáról a legutóbbi sikertelen eredmények miatt.

A Milliyet beszámolója szerint Kuntzot vasárnap délelőtt telefonon értesítette a török szövetség elnöke, Mehmet Büyükeksi, hogy már nem ő a szövetségi kapitány, miután a legutóbbi két mérkőzésén előbb 1-1-et játszott Eb-selejtezőn hazai pályán Örményország ellen, majd felkészülési mérkőzésen 4-2-re kikapott Japántól Belgiumban.

A több kiszemelt közül a Fanatik nevű lap úgy tudja, hogy a szövetség megegyezett Vincenzo Montellával, aki a válogatott új szövetségi kapitánya lesz. A 49 éves olasz szakember az elmúlt két szezonban ígéretes munkát végzett az országban az Adana Demirspor vezetőedzőjeként, azelőtt hazájában többek közt a Sampdoria, az AC Milan és a Fiorentina csapatait irányította, de megfordult a Sevilla kispadján is.

A törökök öt meccs után tíz ponttal a második helyen állnak az Eb-selejtezőcsoportjukban, ennek ellenére nem elégedettek Kuntz munkásságával.