Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német szövetség nem tudott megállapodni Nagelsmannal – sajtóhír

Német sajtóbeszámolók szerint a német labdarúgó-szövetség javában keresi az új kapitányát…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Kicker értesülései szerint a német labdarúgó-szövetség konkrét tárgyalásokat folytatot Julian Nagelsmannal a német válogatott szövetségi kapitányi posztjának átvételéről, azonban a felek nem tudtak megállapodni egymással. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy az álláspont végleges, vagy van még esély a felek közti egyezségre.

A lap úgy tudja, Nagelsmann azért nem fogadta el a DFB ajánlatát, mert a német szövetség évi 4 millió eurót kínált a fiatal szakembernek, akinek klubja ehhez képest jóval többet, 7 milliót fizet. A 35 éves szakember a Bayern Münchentől való tavaszi menesztése óta is szerződésben áll a bajorokkal, de ők hajlandók lennének elengedni.

Nagelsmann a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a Bayernnel, valamint kétszer bezsebelték a német Szuperkupát, azonban második szezonja hajrájához közeledve, március végén menesztették a bajorok kispadjáról. A tréner korábban a Hoffenheim (2016-2019) és az RB Leipzig (2019-2021) csapatait irányította.

A német válogatottat bő két éve Hans-Dieter Flick vezette, azonban nem jutott tovább a világbajnokság csoportköréből, az idei felkészülési mérkőzéseken pedig lesújtó eredményeket ért el. A csapat az idei évet egy Peru elleni 2-0-s győzelemmel kezdte, azóta viszont csak Ukrajna ellen ért el egy 3-3-as eredményt úgy, hogy a hajrában sikerült egyenlítenie. Menet közben viszont kikapott Lengyelországban (0-1), és hazai pályán Belgium (2-3), Kolumbia (0-2) és most Japán (1-4) ellen.

A jövő nyári Európa-bajnokságot Németország rendezi, ahol a válogatottól eredményes szereplést várnak.