Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin honfitársa követheti a kirúgott paraguayi kapitányt – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezőinek rajtját követően Paraguay válogatottja menesztette szövetségi kapitányát…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

César Luis Merlo forrásai szerint a paraguayi labdarúgó-szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat Daniel Garneróval, aki a válogatott új szövetségi kapitánya lehet.

A hírek szerint a helyi Libertadot irányító argentin szakember csapata szerdai kupameccsét követően el fog köszönni a klubtól és bejelentik őt a válogatott élén.

Paraguay nemzeti csapatát 2021 októberétől csaknem két éven át Guillermo Barros Schelotto irányította, akinek vezetéséből 17 meccsből kilencet vesztettek el négy-négy győzelem és döntetlen mellett. Almirónék nem tudták kvalifikálni magukat az előző világbajnokságra és az újonnan indult vb-selejtezősorozatot is gyengén kezdték.

A kinevezés előtt álló 54 éves szakember aktív játékosként ezer szállal kötődött az Independientéhez, majd edzőként hazájában többek közt az Arsenal Sarandi, a Banfield és a San Martín San Juán csapatait vezette, míg egykori nevelőegyesületénél Jorge Burruchaga asszisztense volt 2006 és 2007 között. Garnero 2015 óta kisebb megszakításokkal csak Paraguayban dolgozott, hiszen a Sol de América és a Guaraní után két patinás asuncióni csapatot is irányított. 2018 januárja és 2020 októbere között az Olimpia Asunción mestere volt, 2021 év eleje óta pedig eddigi állomáshelyén a Libertadnál dolgozott – előbbivel öt, utóbbival hat hazai bajnoki címet nyert, idén pedig negyeddöntősök voltak a Libertadores-kupában.

Az Albirroja a kvalifikáció első két fordulójában csak egyetlen pontot szerzett a Peru elleni gól nélküli döntetlen jóvoltából, mivel a második meccsén kikapott 1-0-ra Venezuelától. A csapat mindkét meccsen rengeteg helyzetet puskázott el, de képtelen volt gólt szerezni.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!