Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hiába a rengeteg helyzet, a Milan csupán egy gól nélküli döntetlent játszott a Newcastle ellen – videóval

Megkezdődött a Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásának csoportköre. Az F-csoportban az AC Milan a Newcastle Unitedet fogadta. Az olaszok rengeteg hatalmas helyzetet hagytak ki, míg az angolok csak végén ijesztettek rá a hazaiakra, így gól nem esett a mérkőzésen. A G-csoportban az RB Leipzig a Young Boys otthonába látogatott, és bár a svájciaknak sikerült ráijeszteni a németekre, a Lipcse végül simán nyerte a mérkőzést. 

 (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

AC Milan – Newcastle United:

Sokkal jobban kezdett az AC Milan, több helyzetük is volt az elején, de semmit nem tudtak belőni. A 14. percben Pobega lövését védte Pope vetődve, majd Leao középre emelte a labdát, amit pedig Chukwueze lőtt kapura, de ez is a kapusé lett. Egy perccel később egy szöglet után Leao lőtt kapásból, de rosszul.  A 20. percben Loftus-Cheek került kétszer helyzetbe, egyszer egy szöglet után, amikor fejese elkerülte a kaput, majd egy távoli lövéssel, amikor a labda a kapu fölé ment kicsivel. A 24. percre már 8 alkalommal lőtt kapura az AC Milan, míg a Newcastle egyszer sem. A 32. percben Giroud nem hezitált sokat, a tizenhatoson belülről kapura lőtt Theo Hernandez labdájából, de a játékszer elment a kapu bal oldala mellett. Két perccel később Leao három jó csel után az ötösön sarkazás címén a földbe rúgott és elesett, majd a lecsorgó Pobegáé lett, a lövését viszont a gólvonal előtt blokkolta Murphy. A 38. percben Chukwueze a kapu előterében ígéretes helyzetben fejelt kapura, de a labda a lelátóra repült. A 41. percben jött végre egy Newcastle próbálkozás is, amikor Murphy vállalt el a tizenhatosról egy lövést, de jócskán a kapu bal oldala mellé ment a labda. Végül nem esett gól az első játékrészben.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is az AC Milan volt veszélyesebb, de a gól nem jött össze. A Newcastle viszont egyre keményebben játszott, ami nem igazán tetszett a hazaiaknak. Az 53. percben Maignan repült ki Murphy jobb oldali beadására Isak elé, és kiöklözte a labdát. A 64. percben Reijnders két jó csel után kapura lőtt, de Pope vetődve fogta a labdát a bal alsó sarok előtt. A 70. percben Theo Hernández első lövése a a léc fölé ment, a másodikat Botman blokkolta. A 74. percben Florenzi remekül adta be a labdát, Leao pedig az ötösről nem sokkal fejelt a léc fölé. Két perccel később Pulisic és Theo Hernández is egy védőbe lőtt nagyjából 18 méterről, majd Maignan kért cserét sérülés miatt, ami semmiképp nem jött jól a Milannak. A 88. percben Giroud került helyzetbe, amikor Krunic passzát 14 méterről a kapusba passzolta. A 95. percben szinte a semmiből megszerezhette volna a vezetést a Newcastle, amikor Anderson passzát Longstaff a jobb felsőbe vágta volna, de Sportiello hatalmas vetődéssel elérte a labdát. Az utolsó percre még jutott egy újabb Sportiello-védés Trippier szöglete után, és ezzel véget is ért a mérkőzés.

AC Milan – Newcastle United 0-0 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: José María Sánchez Martínez
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Calabria (40.), Musah (82.), Giroud (83.), Krunic (89.) ill. Schär (49.)
Kiállítás: – ill. –

AC Milan: Maignan (Sportiello, 81.), Theo Hernandez, Tomori, Thiaw, Calabria (Florenzi, 46.), Pobega (Reijnders, 61.), Krunic, Loftus-Cheek (Musah, 72.), Leao, Chukwueze (Pulisic, 61.), Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli

Newcastle United: Pope, Trippier, Schar, Botman, Burn, Longstaff, Guimaraes, Tonali (Anderson, 72.), Murphy (Wilson, 63.), Gordon (Almiron, 63.), Isak (Barnes, 90.). Vezetőedző: Eddie Howe

Az F-csoport állása:

Standings provided by Sofascore

Young Boys – RB Leipzig:

Már nagyon hamar, a 3. percben megszerezte a vezetést az RB Leipzig, amikor Simakan fejelt higgadtan közelről a jobb alsó sarokba a szögletet követően. A játék képét tekintve azonban kiegyenlített volt a mérkőzés. A 13. percben Xavi Simons kapta ajándékba egy védőtől a labdát a kapu közelében, de ő picivel a kapu bal oldala mellé lőtt. A 33. percbe jött az egyenlítés a Young Boystól, amikor Elia törte át a védelmet és lőtt briliáns gólt a kapu jobb oldalába, a kapus nem tudta elérni. A végére még volt egy-két kapuralövés mindkét oldalon, de gól már nem esett az első játékrészben.

A második félidőre összeszedte magát az RB Leipzig, és egyre jobb lett. Openda futott el a labdával, majd a kapu közepét célozta meg, de Racioppi védeni tudott. A 62. percben Openda hagyott ki ismét egy hatalmas lehetőséget a szabadrúgást követően. Jól érkezett középre a labdára, de rosszul célzott, a játékszer pedig így a kapus ölébe ment. A 67. percben Sesko már betalált, de a gólt végül érvénytelenítették les miatt. A 73. percben viszont már érkezett az érvényes vezető gól, amikor Schlager vette át a labdát, majd úgy döntött, kapuralövéssel próbálkozott, ami a jobb alsó sarokban kötött ki. A Young Boys már nem okozott gondot a lipcseieknek, sőt a 92. percben a németek egy harmadik góllal lezárták a mérkőzést, amikor Henrichs jól látta meg, hogy Sesko elindult, ő pedig végül a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

Young Boys – RB Leipzig 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Elia (33.) ill. Simakan (3.), Schlager (74.), Sesko (90+2.)
Sárga lap: Benito (45.), Lauper (61.), Blum (77.) ill. Kampl (56.), Xavi Simons (68.), Forsberg (79.), Simakan (90.)
Kiállítás: – ill. –

A G-csoport állása:

Standings provided by Sofascore