Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brasileiro: Suárezék nyolcgólos meccsen játszottak döntetlent – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 15. fordulójából keddre virradóra pótolták a Corinthians és a Grémio mérkőzését…

(Photo by Mauro Horita/Getty Images)

A felzárkózásban bízó Corinthians és az élmezőnyhöz tartozó Grémio fordulatos mérkőzésen 4-4-es döntetlent játszott egymással. Az esélyesebbnek számító vendégek jobban kezdték a mérkőzést, ám az első húsz percben csak kimaradt helyzetekig jutottak. Ezt követően viszont megtört a jég és a 21. percben egy remekül kijátszott támadás végén Nathan lőtte ki a hosszú alsót. Néhány perccel később Reinaldo kapu elé ívelését az argentin Franco Cristaldo fejelte védhetetlenül Cassio kapujába. A hazai gárda az első félidő hajrára magához tért és a 45. percben Fabio Santos magabiztosan értékesített egy jogosan megítélt tizenegyest. Ezzel viszont még nem volt vége a Corinthians nagy felkapaszkodásának, ugyanis az első játékrész ráadásában a Sao Pauló-i gárda megfordította a mérkőzés állását. Kisvártatva M. Rojas szögletét Lucas Verissimo fejelte a kapuba, majd két perccel később egy felívelés során Yuri Alberto ugyancsak fejjel tudott eredményes lenni az ötös előteréből, ezzel 3-2-re átvette a vezetést a Corinthians. A második félidőből öt perc telt el, amikor kiegyenlítettek a vendégek, Everton Galdino keresett és talált lövőhelyzetet magának a tizenhatos vonala előtt. Az 58. percben pedig már ismét a Grémio volt lépéselőnyben, amikor a Porto alegre-iek legnagyobb sztárja, Luis Suárez Villasanti kiugratásából volt eredményes. A vendégek újból átvették a vezetést, azonban nem sokáig örülhettek, mert tíz perc múlva Wesley balról befelé húzását követően Giuliano kotorta be közelről a játékszert, így 4-4-re módosítva az eredményt. A hátralévő játékidőben mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, a Corinthians előtt több komoly lehetőség is adódott, de egyik fél sem tudta bevinni az ötödik gólt, amely kellett volna a győzelemhez, így megosztoztak a pontokon.

A Timao ezzel már öt meccs óta nyeretlen a bajnokságban, de tartja a bennmaradást érő 14. helyet, míg a Grémio képtelen volt a harmadik helyen feljebb zárkózni az előtte lévő csapatokra.

Corinthians – Grémio 4-4 (3-2)
Gólszerzők: Fabio Santos (45. – büntetőből), Lucas Verissimo (45+3.), Yuri Alberto (45+5.), Giuliano (67.), ill. Nathan (21.), Cristaldo (27.), Everton Galdino (51.), L. Suárez (58.)

 

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!