Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David de Gea a spanyol élvonalba igazolhat – sajtóhír

A jelenleg szabadon igazolható rutinos hálóőr iránt a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis érdeklődik.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A Fichajes értesülései szerint a Real Betis szeretné leigazolni a jelenleg klubnélküli David de Geát. A 32 éves kapuvédő július 1-je óta szabadúszó, miután korábbi csapata, a Manchester United nem újította meg szerződését. A sevillai együttesnek azért van szüksége egy új hálóőrre, mert Rui Silva megsérült a Barcelona elleni bajnoki mérkőzésen, és a második számú kapuvédő, Claudio Bravo sem bevethető jelenleg.

A 45-szörös spanyol válogatott labdarúgó az Atlético Madrid utánpótlásában nevelkedett, amelynek felnőtt keretébe 2009-ben került fel. Két remek szezont követően a “vörös ördögök” leigazolták 25 millió euróért cserébe, azóta a többi pedig már történelem. De Gea 12 szezont húzott le az Old Traffordon, a klub színeiben minden versenysorozatot figyelembe véve 545 alkalommal védhetett, amelyekből 190-et hozott le kapott gól nélkül és 590 alkalommal vették be a kapuját az ellenfelek.

A 32 éves kapus a Manchester Uniteddel nyert egy bajnoki címet, egy Európa-ligát, egy FA-Kupát, két angol Ligakupát és három angol Szuperkupát.