Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Nagy Ádám harcolni fog a helyéért az olasz másodosztályú Pisa csapatánál

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása Nagy Ádám elmondta, nem futamodik meg, és harcolni fog azért, hogy számítsanak rá olasz klubjában. 

 (Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Nem gondolkodik a klubváltáson és küzdeni fog a helyéért Nagy Ádám, az olasz másodosztályban szereplő Pisa magyar válogatott futballistája.

A 28 éves középpályás az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, ugyan az új vezetőedző, Alberto Aquilani “hozta magával” a veterán portugál Miguel Velosót, akivel egy poszton szerepel, de a trénernek is jelezte, nem futamodik meg, nem gondolkodik a váltáson, írja az MTI.

A 73-szoros válogatott magyar futballista elárulta, a nyári átigazolási szezonban egy ciprusi klub egymillió euróért szerette volna őt megvásárolni, ő azonban nem akart eligazolni, és ugyan a pisai vezetők próbálták forszírozni a váltást, végül velük is meg tudta értetni, hogy maradni akar.

A Pisa nem kezdte jól az idényt, ugyanis négy forduló alatt négy pontot gyűjtött, legutóbb hazai környezetben játszott 1-1-es döntetlent a Barival, a csereként pályára lépő Nagyot pedig a hajrában második sárga lappal kiállították.

“A célunk továbbra is az, hogy feljussunk az élvonalba. Döcögősen kezdtünk ugyan, de nagyon hosszú a bajnoki idény, a Serie B ráadásul egy rendkívül kiegyensúlyozott pontvadászat, melyben gyakran apróságok döntenek. A legfontosabb, hogy ugyanúgy dolgozzunk tovább, mint eddig, a pályán pedig megvalósítsuk, amit az edző kér tőlünk”

– mondta a Nagy Ádám.

A magyar válogatottal kapcsolatban a játékos elmondta, véleménye szerint az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő fordulójában hazai környezetben is képesek lehetnek legyőzni a szerbeket. Pályafutásáról úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a nemzeti csapattal kijutnak a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra, és a kontinensviadalt követően szeretne mérlegelni.