Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayer Leverkusen védőjével erősítene a télen a Liverpool! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese a tél folyamán szeretné leigazolni a Bayer Leverkusen védőjét, Piero Hincapiét.

(Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

A Fichajes legfrissebb információi szerint a téli átigazolási időszakban a Liverpool együttese szeretne erősíteni a védelmén. A “Vörösök” erre a célra egy olyan hátvédet keresnek, aki a védelem bal oldalán és középen is képes megállni a helyét. A beszámolók alapján erre a legfőbb kiszemeltje a csapatnak a Bayer Leverkusen védője, Piero Hincapié, akit már a nyári átigazolási időszak véghajrájában is megpróbáltak megszerezni Jürgen Kloppék. Hincapié a támadásépítés során képes betagozodni a védelem tengelyébe harmadik középhátvédként, így Alexander-Arnold a másik oldalon nyugodtabban mozoghatna feljebb, hogy segítse a támadásokat. Az ecuadori védő a szezon eddigi részében mindössze egy percet kapott Xabi Alonsotól, de ennek az a legfőbb oka, hogy Hincapié a szezon elején letöltötte a 3 meccsre szóló eltiltását, ezen felül kulcsszerepet tölt be a spanyol mester elképzeléseiben. A források szerint a német klub kész lenne elengedni a 21 éves játékost, de csak abban az esetben, ha a Liverpool mélyen a zsebébe nyúl a transzfer megvalósulása érdekében.

Piero Hincapié 2021 nyarán 6,35 millió euró ellenében igazolt a Bayer Leverkusenhez. A klub színeiben azóta 77 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét 35 millió euróra teszi a transfermarkt.