Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: menesztette edzőjét a sereghajtó! – Hivatalos

Megtörtént az első edzőváltás az olasz bajnokságban (Serie A), ugyanis a sereghajtó Empoli együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette Paolo Zanettit.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Mindössze négy fordulót kellett arra várni, hogy megtörténjen az első edzőváltás az olasz élvonalban (Serie A). Az Empoli együttese ugyanis a mai napon megköszönte Paolo Zanetti munkáját. A vezetőség döntése összességében nem meglepő, hiszen az Empoli 4 vereséggel kezdte a szezont, ráadásul a csapat még gólt sem tudott szerezni ez idő alatt, továbbá az Olasz Kupából is kiestek. Pablo Zanetti irányába a Roma elleni 7:0-s vereséget követően fogyott el végleg a türelem, így bő egy év, és 44 találkozó után megköszönték a munkáját az Empolinál. Zanetti összességében a csapat élén 10 győzelmet, 13 döntetlent és 21 vereséget tudott felmutatni.

Az Empoli vezetősége nem várt sokat az utódlás kérdésével, nemrég ugyanis bejelentették, hogy Aurelio Andreazzoli veszi át a csapat irányítását, aki az idény végéig szóló szerződést írt alá, továbbá a megállapodása tartalmaz egy plusz egy szezonra szóló opciós lehetőséget is.