Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: a keddi játéknap különlegességei számokban!

A Bajnokok Ligája csoportkörének első, keddi játéknapja, ezúttal is tartogatott számos különlegességet. A legérdekesebbeket megpróbáltunk a labdarúgás statisztikáival foglalkozó OPTA adatai alapján összegyűjteni.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

 

1 – Az első fordulóban egyből megszületett az első kapus-gól is a sorozatban, Ivan Provodelnek köszönhetően. A Lazio kapusa előtt legutóbb 2010 szeptemberében jegyezhettünk fel hasonlóan egy kapus által szerzett találatot: akkor VIncent Enyeama, a Hapoel Tel Aviv hálóőrekét értékesített egy büntetőt az Olympique Lyon ellen.

2 – A skót bajnok Celticnek borzalmasra sikeredett a Feyenoord elleni találkozója. A két gólos vereség mellett, kettős emberhátrányban fejezték be ugyanis a találkozót – A Celtic ezen az egy meccsen annyi piros lapot kapott, amelyet legutóbbi 73 Bajnokok Ligája találkozóján összesen!

14 – A Barcelona az 5:0-ás győzelme ellenére is jó eséllyel pályázhat a csoportgyőzelemre. A katalánok a 2003/04-es idény óta 19-ből 14-szer, a legtöbbször végzett a csoportja élén.

20 – Az elmúlt 20 szezont tekintve az első olyan BL-szezonról beszélhetünk, amelyben sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem lesz jelen. A 2002/03-as idény óta legalább egyikőjük mind résztvevője volt a sorozatnak – Egy korszak ezzel is lezárult a futballtörténelemben!

20 – Negatív rekordot döntött a Lazio azzal, hogy a legutóbbi 20 Bajnokok Ligája találkozóján rendre gólt kapott a főtáblán. Olasz csapatok közül ez a legrosszabb sorozat.

25 – Az AC Milan 25 lövéssel próbálkozott a Newcastle United ellen, mégis gól nélkül ért véget a találkozó. A milánóiak pechükre az első csapat lettek, amely ennyi kísérlet után elmondhatja magáról, hogy nem tudott betalálni aktuális ellenfele ellen.

További érdekesség még az AC Milan neve mellett, hogy a találkozó első 20 percében, már hat kaput eltaláló lövésél járt Stefano Pioli csapata, amely a maga nemében rekord azóta, hogy a 2003/04-es idény óta átfogóan rendszerezik a különböző statisztikákat a Bajnokok Ligájában.

30 – A Bajnokok Ligája egyik, ha nem a legnehezebb csoportjának nem véletlenül kiáltották ki a Borussia Dortmund, az AC Milan, a Newcastle és a PSG által fémjelzett F-csoportot… A négyes tagjai azonban joggal bizakodhatnak, hiszen amióta hasonló formátumban (2003/04-es szezon óta) újjászerveződött a Bajnokok Ligája, a korábbi győztesek 30%-a kerül ki az F-jelű csoportból (…)