Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a hajrában harcolta ki a döntetlent az Inter a Real Sociedad otthonában – videóval

A héten elrajtoló Bajnokok Ligája szerdai játéknapján lépett pályára a sorozat elmúlt kiírásának ezüstérmese, az Inter a Real Sociedad vendégeként. A D-csoport másik mérkőzésén a Benfica és a Salzburg vívott meg egymással a nagyon fontos három pontért.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Real Socidad kiválóan kezdte a mérkőzést, már a 4. percben megszerezték a vezetést a spanyolok, Bastoni veszített labdát a saját 16-osánál, így Brais Mendez került ziccerbe, és a hazaiak középpályása nem is hibázta el óriási lehetőségét, a bal alsóba lőtt Sommer mellett (1-0). Az első félidőben még két említésre méltó lehetőség volt, mindkettő hazai részről, az Inter támadásban nem tudott felmutatni semmit sem. A 41. percben Le Normand fejelt nem sokkal mellé, valamint a 45. minutumban Takefusa Kubo tornáztatta meg rendesen Yann Sommert. A szünetre így egygólos spanyol előnnyel mentek az együttesek.

A második játékrész elején is gólt szerezhetett volna Brais Mendez, de ezúttal Yann Sommer védeni tudta a próbálkozását a 48. percben. Egy perccel később Oyarzabal fejelt kis híján gólt, azonban az olaszok hálóőre ezúttal is hárítani tudott. A 69. percben nem sokon múlott a második spanyol gól, Mikel Merino érkezett a legjobb ütemben egy szögletre és a felső lécet találta telibe. Már úgy tűnt, hogy ezt a mérkőzést 1-0-ra megnyeri a Real Sociedad, azonban a 87. percben Frattesi megeresztett egy lövést távolról, ami nagyon lecsúszott, de pont így lett jó a lesipuskás Lautaro Martíneznek, aki 5 méterről a kapuba vágta a labdát és beállította a végeredményt is (1-1).

Real Sociedad – Inter 1-1 (1-0)
Helyszín: Reale Arena (San Sebastian), Vezette: M. Oliver (angol)
Gólszerzők: B. Mendez (4.) ill. L. Martínez (87.)
Sárga lap: Merino (71.), Traoré (89.), Zubeldia (90+6.) ill. Asllani (13.), Mkhitaryan (61.), Frattesi (71.)
Kiállítás:

Real Sociedad: Remiro – Traoré, Zubeldia, Le Normand, Tierney (Munoz 62.) – Mendez (Pacheco 85.), Zubimendi, Merino – Kubo (Odriozola 72.), Barrenetxea (Cho 62.), Oyarzabal (Sadiq 72.). Vezetőedző: Imanol Alguacil

Inter: Sommer – Pavard, De Vrij (Acerbi 76.), Bastoni (Dimarco 55.) – Dumfries, Barella, Asllani (Frattesi 55.), Mkhitaryan (Sánchez 70.), Carlos Augusto – Arnautovic (Thuram 55.), Lautaro Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Benfica rettenetesen rosszul kezdte az idei kiírást, ugyanis 15 perc alatt két büntetőt is összehoztak. A 2. minutumban Trubin kapus szabálytalankodott, de Konaté fölé lőtte a megítélt 11-est. A 13. percben António Silva ráadásul piros lapot érően szabálytalankodott, így még emberhátrányba is kerültek a portugálok, ráadásul ezt a büntetőt Roko Simic már belőtte (0-1). Az emberhátrány ellenére sem játszott alárendelt szerepet a Benfica, sőt, az első játékrészben már csak nekik volt komolyabb esélyük a gólszerzésre, Ángel Di María végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, de Alexander Schlager védeni tudta. Ennek következtében egygólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején azonban megpecsételődött a Benfica sorsa, az 51. percben a felezővonalnál elszórták a labdát a hazaiak, amellyel végül Simic iramodott meg a kapu felé, majd a támadást végig kísérő Gloukh elé tette le a labdát, aki az üres kapuba gurított (0-2). A portugálok így sem rogytak meg és próbáltak előre jönni a szépítésért vagy akár a döntetlenért is, és alakítottak is ki lehetőségeket, azonban sem Petar Musa, sem Joao Neves és Nicolas Otamendi sem tudott túljárni Schlager eszén, ennek következtében vereséget szenvednek. A Salzburg tehát megnyeri a mérkőzést, ami a továbbjutás szempontjából nagyon sokat jelenthet a későbbiekben, azonban a Benficának is van ideje bőven javítani.

Benfica – Salzburg 0-2 (0-1)
Helyszín: Estádio da Luz (Lisszabon), Vezette: U. Meler (török)
Gólszerzők:ill. Simic (15. – büntetőből), Gloukh (51.)
Kiállítás: A. Silva (13.) ill. –

A mérkőzés videós összefoglalója:

A D-csoport állása:

Standings provided by Sofascore