Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szerződést hosszabbított fiatal tehetségével a Barcelona! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Alejandro Baldéval.

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Hosszú ideje hallani lehetett azokat a híreket, miszerint a Barcelona vezetőségének egyik legfőbb célja, hogy szerződést hosszabbítson fiatal védőjével, Alejandro Baldéval. Ezek a pletykák végül a mai nap folyamán hivatalossá váltak, a katalán sztárcsapat ugyanis hivatalos oldalán bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk a 19 éves játékossal a közös folytatásról. Baldét a korábbi szerződése 2024 nyaráig, azaz a mostani szezon végéig kötötte a Barcelonához, de az új megállapodás értelmében már 2028 nyaráig érvényes a kontraktusa. A Barcelona ezen felül a védő szerződésében elhelyezett egy egymilliárd eurós kivásárlási záradékot is.

Alejandro Baldé a tavalyi szezonban vált egyre meghatározóbb szereplővé a védelem bal oldalán. Xavi irányítása alatt aztán ő lett ezen a poszton az első számú választás, így nem meglepő, hogy a katalánok hosszú távon számolnak vele. Baldé a Barca felnőttei között összesen 56 mérkőzésen lépett pályára, ez idő alatt 1 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.