Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AC Milan és a Sevilla korábbi vezetőedzője vette át a török válogatott irányítását! – hivatalos

A török labdarúgó-szövetség (TFF) hivatalos honlapján keresztül számolt be arról, hogy legutóbb az Adana Demirsport irányító Vincenzo Montella vette át Stefan Kuntz helyét a válogatott élén…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

A török labdarúgó-szövetség három évre szóló szerződést kötött a válogatott élére újonnan kinevezetett Vincenzo Montellával. Az olasz szakember 2021-2023-ig irányított a török élvonalban szereplő Adana Demirsport, melyet a 2022/2023-as idényben a 4. helyre vezetett. Ahogyan már említettük, Montella a német Stefan Kuntzot váltotta a nemzeti csapat kispadján.

Vincenzo Montella játékosa pályafutása során megfordult többek között a Sampdoriában és az AS Romában is. Legnagyobb sikereit a fővárosi együttes színeiben érte el, a 2000/2001-es idényben bajnokságot és Szuperkupát nyert társaival. Montella mindent egybe véve 258 mérkőzésen lépett pályára az AS Romában, ezeken 101 találatig illetve 32 gólpasszig jutott. Az olasz válogatottban 1999 és 2005 között 20-szor lépett pályára, részt vett a 2000-es Európa-bajnokságban és a 2002-es világbajnokságon is.

Vezetőedzőként dolgozott az AS Roma, a Catania, a Sampdoria, az AC Milan és a Sevilla élén is, a Fiorentinát pedig kétszer is irányította. A Sevillát bevezette a spanyol Király-kupa döntőjébe, míg a Fiorentinát Olasz Kupa fináléjába, illetve egyszer az Európa-ligában elődöntőig jutott tanítványaival.