Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: így változott meg mára a labdarúgás! – képpel

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) 70 különböző európai bajnokságot vizsgálva egy, a szemünk előtt lezajló, mára már mindennapossá váló jelenséget támasztott alá. 

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

 

A CIES a Wyscout adatait is felhasználva arra volt kíváncsi, hogy a hosszabbításokat illető szabályváltoztatások tekintetében meddig tart egy futballmérkőzés átlagosan a különböző európai bajnokságokban – Egészen megdöbbentő (?), ahogyan a szemünk láttára valóban megszűnni látszik a 90 perces játékidő.

A listát vezető Cipruson a leghosszabb egy futballmérkőzés, a szigetországban ugyanis átlagban kereken 105 percre kell, hogy készüljenek a csapatok.

A ciprusi bajnokság után Európa élvonalába tartozó pontvadászatok következnek: a portugál Primeira Liga több mint 104 perccel; a spanyol La Liga több mint 103-mal; majd a közel 102 percig futballozó angol Premier League-csapatok.

Érdekesség, hogy a TOP 10-ben a francia bajnokságot és az olasz Serie A-t is megtaláljuk, több mint 100 perces játékidővel, ugyanakkor a ‘német precizitás’ mintha ezúttal is éreztetné hatását, hiszen a Bundesliga nem szerepel a listán, tehát nem éri el a 100 perces határt.

 

Érdekesség, hogy CIES a világ összes bajnokságát összevetette, amelyből abszolút győztesként, 106,02 perces átlaggal Szaúd-Arábia került az élre!