Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a német válogatott új szövetségi kapitánya – sajtóhír

Hans-Dieter Flick menesztése után a német szövetség hamarosan kinevezheti a válogatott új szövetségi kapitányát…

(Photo by Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images)

A német Sport1 értesülései szerint megszülett az egyezség arról, hogy Julian Nagelsmann lesz a német válogatott új szövetségi kapitánya, akit a várakozások szerint a péntek déli sajtótájékoztatón jelentenek be a nyilvánosság előtt.

A 36 éves szakember a Bayern Münchentől való tavaszi menesztése óta is szerződésben áll a bajorokkal, ám a klub – bizonyos feltételek mellett – hajlandó volt elengedni őt a válogatotthoz.

Nagelsmann a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a Bayernnel, valamint kétszer bezsebelték a német Szuperkupát, azonban második szezonja hajrájához közeledve, március végén menesztették a bajorok kispadjáról. A tréner korábban a Hoffenheim (2016-2019) és az RB Leipzig (2019-2021) csapatait irányította.

A német válogatottat bő két éve Hans-Dieter Flick vezette, azonban nem jutott tovább a világbajnokság csoportköréből, az idei felkészülési mérkőzéseken pedig lesújtó eredményeket ért el. A csapat az idei évet egy Peru elleni 2-0-s győzelemmel kezdte, azóta viszont csak Ukrajna ellen ért el egy 3-3-as eredményt úgy, hogy a hajrában sikerült egyenlítenie. Menet közben viszont kikapott Lengyelországban (0-1), és hazai pályán Belgium (2-3), Kolumbia (0-2) és most Japán (1-4) ellen.

A jövő nyári Európa-bajnokságot Németország rendezi, ahol a válogatottól eredményes szereplést várnak.