Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harry Kane mesterhármast jegyzett, kiütötte a Bochumot a Bayern München – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 5. fordulójának szombati játéknapján a Bayern München komoly verést mért a Bochum csapatára.

(Photo by DeFodi Images via Getty Images)

A bajorok már egy félidő alatt lerendezték a találkozót, esélyt sem adva a vendégeknek egy esetleges meglepetés okozó pontszerzésre. A 4. percben Sané ugratta ki remekül Comant, aki pedig nagyon önzetlen volt és a támadást kísérő, és üresen érkező Choupo-Moting elé tette a labdát, akinek annyi dolga volt, hogy 2 méterről az üres kapuba belsőzze a labdát (1-0). A 13. percben érkezett az újabb találat, Davies jött fel egy támadással, majd pontatlan labdája ide-oda pattogott, ami végül Harry Kane elé került, az angol csatár pedig nem hibázta el ziccerét (2-0). A 29. percben Kimmich ívelt be egy szögletet a kapu előterébe, amire De Ligt robbant be a legjobb ütemben, és a holland védő gyönyörű gólt fejelt (3-0). A 38. minutumban Harry Kane a saját térfeléről ugratta ki gyönyörűen Leroy Sanét, a német szélső pedig beengedte maga elé a labdát, és átvétel nélkül higgadtan elgurította Riemann mellett a labdát a kapuba (4-0). A Bayern München tehát már a szünet előtt lezárta a 3 pont sorsát.

A bajorok a második félidőben is nagyon aktívak voltak támadásban, míg a Bochum most sem tudott felmutatni semmit sem támadásban. Az újabb gólt az 54. percben szerezték meg a hazaiak, Ivan Ordets kezezett saját 16-osán belül, amiért Hartmann játékvezető büntetőt ítélt, amit Harry Kane a tőle megszokott módon értékesített (5-0). A 81. percben Bernardo adta el csúnyán a labdát, egyenesen odapasszolta Harry Kane-nek, aki a 16-os előteréig vezette a labdát, majd letette azt Mathys Telnek, aki egy átvételt követően megigazította a játékszert és gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot (6-0). A 88. percben Harry Kane újra beköszönt, ezzel megszerezte első mesterhármasát a Bayern München színeiben, és beállította a 7-0-ás végeredményt is az angol csatár. A bajorok így visszavették a vezetést a bajnokságban a Stuttgarttól, míg a Bochum továbbra is nyeretlen és jelenleg a 14. helyet foglalják el a tabellán.

Bayern München – Bochum 7-0 (4-0)
Helyszín: Allianz Arena (München), Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők: Choupo-Moting (4.), Kane (13., 54. – büntetőből, 88.), De Ligt (29.), Sané (38.), M. Tel (81.) ill.
Sárga lap:ill. Losilla (26.)
Kiállítás:

Bayern München: Ulreich – Mazraoui, De Ligt (Upamecano 46.), Kim, Davies (Kratzig 65.) – Laimer, Kimmich (Goretzka 77.) – Sané, Choupo-Moting (Tel 65.), Coman (Müller 77.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Bochum: Riemann – Masovic, Ordets, Bernardo – Passlack (Loosli 36.), Losilla (Gamboa 46.), Bero, Stoger, Wittek (Hofmann 36.) – Asano (Osterhage 68.), Antwi-Adjei (Daschner 77.). Vezetőedző: Thomas Letsch

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Stuttgart – Darmstadt 3-1

Szombat:
Augsburg – Mainz 2-1
Bayern München – Bochum 7-0
Borussia Dortmund – Wolfsburg 1-0
Mönchengladbach – RB Leipzig 0-1
Union Berlin – Hoffenheim 0-2
18:30 Werder Bremen – Köln (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Bayer Leverkusen – Heidenheim (Tv: Aréna 4)
17:30 Frankfurt – Freiburg (Tv: Match 4)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore