Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Még csak a sorozat felénél járunk…”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya óvatosságra intette a szurkolókat az Eb-kijutási esélyek kezelésével kapcsolatban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a MOL legutóbbi sajtóeseményén a sérülés miatt elveszített Willi Orbán pótlásával kapcsolatban optimistán nyilatkozott:

“Nagyon nehéz pótolni olyan valakit, mint Willi Orbán, ugyanakkor megnéztük, és az elmúlt pár évben öt-hat mérkőzést játszottunk nélküle, és úgy gondolom, jó eredményeket értünk el, nem teljesítettünk rosszul. Természetesen komoly problémát jelent a hiánya, de képesek leszünk pótolni őt.”

Az RB Leipzig középhátvédje 2021 szeptembere óta öt válogatott mérkőzést hagyott ki, ebből a nemzeti csapat hármat nyert meg (Andorra, San Marino és Lengyelország ellen), az egyetlen vereség pedig egy szerbek elleni felkészülési meccsen történt.

A magyar válogatott ugyan vezeti az Eb-selejtezőcsoportját, Rossi szerint hiba lenne azt hinni, hogy már megvan a kvalifikáció:

“Mindenki tényként kezeli, hogy szinte biztosan kijutottunk az Eb-re, de ez nem igaz. Még csak a sorozat felénél járunk, eddig jól teljesítettünk, azonban négy mérkőzés hátra van, és mindegyiket komolyan kell venni. Bízom benne, hogy megszerezzük az első két hely valamelyikét és már idén biztosítjuk a részvételünket.”

Rossi véleménye szerint a Szerbia elleni hazai és a Litvánia elleni idegenben mérkőzésen legalább négy pontot kell szerezniük, hogy a kvalifikáció közvetlen közelébe kerüljenek.

“Amióta szövetségi kapitány vagyok, hatalmas nyomás alatt dolgozom, mert tudom, a magyarok mennyire szeretik a futballt és a válogatottat. A folytatásban is ugyanazt kell tennünk, amit eddig és a nem azon gondolkodni, mennyi pontra van még szükségünk, persze ideális lenne úgy megérkezni a novemberi mérkőzésekre, hogy már majdnem kijutottunk” – jelentette ki az olasz szakember.