Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: az újonc szakította meg a Salzburg hosszú hazai veretlen sorozatát

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójában az éllovas Red Bull Salzburg az újonc Blau-Weiss Linz gárdáját fogadta…

Óriási meglepetésre a címvédő Red Bull Salzburg hazai környezetben 1-0-ra kikapott az élvonalbeli újonc Blau-Weiss Linz gárdájától. A Salzburg a meccs nagy részében markáns mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben kevés minőségi lehetőséget alakított, így gól sem született. A folytatásban egyre inkább állandósult a hazaiak fölénye, mellyel azonban továbbra sem tudtak élni. Egy óra játék után viszont jelentős hidegzuhany érte őket, amikor a vendégek megszerezték a vezetést a 34 éves brazil légiós Ronivaldo jóvoltából. A Salzburg képtelen volt érdemi lehetőséget teremteni magának, így a kisebbik linzi csapat nem akármilyen skalpot gyűjtött be.

A Red Bull Salzburg 2020 december óta veszített újra hazai bajnoki mérkőzést, azóta zsinórban 45 mérkőzést vívtak meg veretlenül pályaválasztóként. Egyúttal az elmúlt tíz bajnoki kiírást megnyerő csapat 37 veretlen bajnoki után talált újból legyőzőre.

Red Bull Salzburg – Blau-Weiss Linz 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Ronivaldo (61.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore