Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Foden és Haaland gyors góljával nyert a Manchester City a Nottingham ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Manchester City együttese a Nottingham Forestet látta vendégül.

(Photo by George Wood/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a találkozót a Manchester City együttese, hiszen az első 15 percben komoly nyomás alá helyezték a Nottingham együttesét, és ez idő alatt kétszer is be tudták venni Matt Turner kapuját. Az első gólra a 7. percig kellett várni, ekkor egy 46 passzból álló támadássorozat végén Walker középre tett labdájából Foden volt eredményes, 1-0! Újabb 7 perc elteltével érkezett a második gól: Matheus Nunes szerzett labdát, majd pár passzt követően ismét hozzá került a játékszer, ő pedig kiválóan emelte a labdát Haaland fejére, aki 6 méterről a hálóba bólintott, 2-0! A folytatásban ugyan a City már nem támadott annyira aktívan mint az első 15 percben, de a Nottingham így sem tudott veszélyt jelenteni Ederson kapujára, így a szünetre kétgólos előnnyel vonulhatott a listavezető.

A második játékrész elején aztán komoly lehetőséghez jutott a Nottingham Forest együttese, hiszen Rodrit mindössze fél perccel a félidő kezdete után kiállította a játékvezető. Guardiola ezt követően két támadóját is lehozta, hogy stabilizálja a csapatát hátul. Aké és Phillips érkezésével el is érte a célját a spanyol mester, a Nottingham ugyanis nem tudott igazán komoly lehetőséget kidolgozni a második félidő során. Steven Cooper csapata többnyire beadásokkal próbálkozott, de ezek vagy rendkívül pontatlanok voltak, vagy Ederson könnyedén lehúzta őket. Értelemszerűen a City részéről sem alakult ki sok nagy lehetőség, de a 78. percben közel jártak ahhoz, hogy minden kétséget eloszlassanak a győzelem szempontjából, Haaland viszont közelről a kapu fölé rúgta a labdát. Ennek ellenére végül egy pillanatra sem forgott veszélyben a City győzelme, így Guardioláék 6 fordulót követően is 100%-os mérleggel vezetik a bajnokságot.

Manchester City – Nottingham Forest 2-0 (2-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
Foden (7.), Haaland (14.) ill.-
Sárga lapok: Akanji (18.), Ederson (58.), Grealish (90+4.) ill. Tavares (21.), Sangaré (45+1.), Gibbs-White (46.), Awoniyi (58.), Mangala (77.), Origi (81.), Montiel (90+3.)
Kiállítás: Rodri (46.) ill.-

Manchester City: Ederson – Gvardiol, Dias, Akanji, Walker – Rodri, Nunes – Doku (Phillips 51.), Alvarez (Alvarez 57.), Foden (Grealish 87.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Nottingham Forest: Turner – Aina (Origi 75.), Aurier (Hudson-Odoi 56.), Boly, Niakhaté, Tavares (Montiel 39.) – Gibbs-White, Sangaré (Elanga 56.), Mangala, Dominguez – Awoniyi (Wood 75.) Vezetőedző: Steven Cooper

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – Fulham 0-0
Luton Town – Wolverhampton 1-1
Manchester City – Nottingham Forest 2-0
18:30 Brentford – Everton (Tv: Spíler 1)
21:00 Burnley – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Arsenal – Tottenham (Tv: Spíler 1)
15:00 Brighton – Bournemouth
15:00 Chelsea – Aston Villa
15:00 Liverpool – West Ham United (Tv: Match 4)
17:30 Sheffield United – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore