Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: félbeszakadt a rangadó, hazai pályán iskolázták le az Ajaxot – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 6. fordulójának vasárnapi összecsapásai közt a címvédő Feyenoord a gyengélkedő AFC Ajax otthonába látogatott…

(Photo by ANP via Getty Images)

A második félidő elején a Feyenoord már 3-0-ra vezetett az AFC Ajax otthonában, amikor a hazai szurkolók rendbontása miatt a játékvezető lefújta a mérkőzést. A hazaiak rámenősebben kezdték a mérkőzést és ígéretes támadásokat vezettek az első percekben, azonban a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, amikor az első tíz perc végén egy ellentámadás után Timber bal oldali bejátszásából a kapu elé érkező Santiago Giménez lőtt a hálóba. Nem telt el újabb tíz perc és egy amszterdami labdaszerzést követően Santiago Giménez betört a tizenhatoson belülre és bevágta a második gólját. Az Ajax megpróbálta rendezni a sorokat, de rendkívül bizonytalanul futballozott, az ellenfél kapuja előtt pedig kevés lehetőséget tudott kialakítani. Az első félidő hajrájában egy lefordulást követően a Feyenoord újból is eredményes volt, Giménez a két gólja után gyönyörűen ugratta ki Igor Paixaót, aki bevitte a harmadik találatot, végképp padlóra küldte a hazaiakat. Az amszterdami szurkolók nehezen viselték a megpróbáltatásokat, és miután pirotechnikai eszközöket lőttek a pályára, néhány percre beszüntették a játékot. Ekkor a játék még folytatódott, majd szünetre vonultak a csapatok. A második félidő elején azonban a szurkolók ismét tüntetni kezdték és a pályára dobált tárgyak miatt ismét megszakították a játékot, ám mivel végképp elszabadultak az indulatok, a játékvezető a találkozó lefújása mellett döntött.

A szabályok értelmében a végeredményt 3-0-val írhatják be a Feyenoord javára, mivel a hazaiak rendbontása miatt nem tudtak játszani. Emellett viszont az Ajax súlyos büntetésre számíthat, ami a pénzbírságon kívül akár zártkapus büntetés is lehet.

AFC Ajax – Feyenoord 0-3 (0-3) – félbeszakadt az 55. percben
Gólszerzők:ill. S. Giménez (9., 18.), Igor Paixao (37.)

Az 5. fordulóban először kapott ki az eddig hibátlan Twente Enschede, így a PSV Eindhoven és az AZ Alkmaar maradt ötből öt győzelemmel százszázalékos, míg a Feyenoord a negyedik helyről követi őket.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore