Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Lisztes Krisztián góljával győzte le a Kisvárdát a Ferencváros

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 7. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros fogadta a Kisvárda együttesét.


A csütörtökön az Európa-konferencialigában a Cukaricki ellen 3-1-gyes győzelmet arató Fradi kicsit fásultan játszott, de így is győzelmet aratott hazai környezetben a Kisvárda ellenében. A vezetést a 16. percben megszerezhette volna a nyírségi csapat, de Jovicics fejesét Dibusz hárítani tudta. A 18. percben Varga juttathatta volna előnyhöz a zöld-fehéreket, azonban lövése mellé ment. A vezetést a 44. percben szerezte meg a Ferencváros, Abu Fani szögletére Lisztes Krisztián érkezett a legjobban és bólintott a kapuba 5 méterről (1-0). A második játékrészben majdnem ráfázott a Fradi az egygólos előnyre, a 77. percben a csereként beálló Ilievski szerzett kis híján gólt, de közeli lövésébe Dibusz bele tudott kapni, így az a kapufán csattant. A Ferencváros azonban végül kibírta kapott gól nélkül, ha már ezúttal a kapu előtt nem muzsikáltak úgy és győzött. A 3 pontnak köszönhetően az FTC fellépett a 3. helyre, míg a Kisvárda lecsúszott a jelenleg kiesést érő 11. pozícióba.

Ferencváros – Kisvárda 1-0 (1-0)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette:
Gólszerzők: Lisztes (44.) ill.
Sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.) ill. Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyk (83.), Lippai (84.), Kovacic (90+2.)
Kiállítás:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic 80.), Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane 59.) – Marquinhos, Varga (Pesic 64.), Lisztes (Botka 59.). Vezetőedző: D. Stankovic

Kisvárda: Petkovic – Cipetic, Kovacic, Jovicic, Körmendi (Vida 46.) – Melnyk, Lippai, Czékus (Ilievski 64.), Makowski (Camaj 46.), Stefan (Navrátil 46.) – Mesanovic (Balogh 77.). Vezetőedző: Mátyus J.

A 7. forduló eredményei:
Péntek:
Kecskemét – Mezőkövesd 0-2

Szombat:
Puskás Akadémia – Paks 0-2
Diósgyőr – Debrecen 3-1
Újpest – MTK 1-3

Vasárnap:
Fehérvár – Zalaegerszeg 3-3
Ferencváros – Kisvárda 1-0

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore