Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: néhány meccset biztosan ki kell hagynia sérülés miatt Frenkie de Jongnak

A Barcelona középpályása, Frenkie de Jong szombaton, a Celta Vigo elleni győzelem alkalmával sérült meg, mostanra pedig az is kiderült, hogy mennyi ideig kell nélkülöznie őt a katalán gárdának. 

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi megerősítette, hogy Frenkie de Jong bokasérülés miatt legalább a válogatott szünetig nem léphet pályára. Ez azt is jelenti, hogy a holland válogatott játékos biztosan kihagyja a katalánok következő négy mérkőzését, beleértve a Porto elleni, október 4-i Bajnokok Ligája-csoportmeccset is.

De Jong a szombati, Celta Vigo elleni drámai 3-2-es győzelem 36. percében szenvedett sérülést.

“Jelentős hiányt fog jelenteni számunkra. Frenkie kulcsfontosságú szerepet tölt be a játékunkban, különösen, hogy milyen remek formában volt. De vannak játékosaink, akik helyettesíthetik őt. Ami a sérülésének időtartamát illeti, ez igazából tőle függ, de a következő válogatott szünet után kell felmérnünk, hogyan érzi magát”

– nyilatkozott Xavi, amikor a játékos sérüléséről kérdezték.

A 26 éves játékos a szombati első félidei lecseréléséig minden percet végigjátszott a La Ligában a Barcelona színeiben, és egy gólt is szerzett a szezonban.

A középpályás hiánya megnyitja az utat a Barcelona más játékosai előtt, hogy lehetőséget kapjanak a kezdőben, mivel Xavi megerősítette, hogy a következő mérkőzéseken rotálni fogja a csapatot.

“Igen, nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a következő La Liga-meccseken is rotálni fogunk. Átlagosan két-három játékos fog rotálódni minden meccsen, így próbáljuk elkerülni a sérüléseket”

– tette hozzá a katalán edző.

A Barcelona legközelebb kedd este a Mallorca ellen lép pályára a spanyol bajnokságban.