Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil Kupa: a Sao Paulo egy döntetlennel hódította el a trófeát – videóval

Vasárnap este rendezték a Brazil Kupa döntőjének második mérkőzését a Sao Paulo és a Flamengo között…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A Brazil Kupa 2023-as kiírásának döntőjét a Sao Paulo nyerte a Flamengo ellen, miután a döntő első meccsén idegenben aratott 1-0-s győzelem után odahaza 1-1-es döntetlent ért el. A visszavágót hátrányból kezdő rióiak játszottak aktívabban, és rögtön a meccs elején több lehetőséget elpuskáztak. A kezdeti lendület szép lassan alábbhagyott és az első játékrész második felében már inkább az SPFC előtt akadtak helyzetek. Ennek ellenére az első félidő hajrájában mégis a vendégek szereztek vezetést, miután egy ellentámadás végén Pulgar lövését követően Bruno Henrique pofozott be egy kipattanót közvetlen közelről Rafael kapujába. Jorge Sampaoli együttese azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis az első félidő ráadásában egy kapu elé ívelt szabadrúgást A. Rossi kapus röviden ütötte ki, Rodrigo Nestor pedig a hálóba bombázta a játékszert. A második félidőben a Flamengónak volt sürgősebb és rohamozott is becsülettel, de Pedróék valamennyi kísérlete hiábavaló volt, képtelenek voltak újabb gólt szerezni, így az SPFC megőrizte az 1-1-es döntetlent és elhódította a trófeát.

Az egykori háromszoros Libertadores-kupa-győztes Sao Paulo hat országos bajnoki címe mellé most először nyerte meg a Brazil Kupát.

Eközben tovább folytatódott a Flamengo döntőbeli vesszőfutása, ugyanis a Rubro-negro a tavalyi Libertadores-kupa-győzelem óta elvesztette a Recopa Sudamericana, a brazil Szuperkupa, a Campeonato Carioca, most pedig a Copa do Brasil fináléját.

Sao Paulo – Flamengo 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Rodrigo Nestor (45+5.), ill. Bruno Henrique (44.)
A győztes: a Sao Paulo 2-1-es összesítéssel

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!