Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga 1: a Sepsi háromgólos vereséget szenvedett az FCSB-től – videóval

A román bajnokság (Liga 1) 10. fordulójának vasárnap esti rangadóján a székelyföldi Sepsi OSK a bukaresti FCSB-t látta vendégül Sepsiszentgyörgyön…

 

A listavezető FCSB 5-2-re legyőzte a Sepsi OSK-t a román bajnokság vasárnap esti mérkőzésén. Az éllovas remekül kezdte a mérkőzést és már bő öt perc után vezetéshez jutott, tíz minutum után pedig már kettővel mentek. Előbb Adrian Sut lendületből lőtt Niczuly ketrecébe, majd kisvártatva a csapatkapitány Darius Olaru távoli bombája is a hazai kapuban kötött ki. A Sepsi hamar kétgólos hátrányba került és innentől csak futott az eredmény után. A folytatásban a háromszékiek előtt több lehetőség is adódott, de képtelenek voltak betalálni az első félidőben. A szünetben némi meglepetésre a vendégek hármat is cseréltek, de a hazaiaknál is volt egy változás, éppen a magyar válogatott védő Kecskés Ádámot cserélték le. A Sepsi látszólag új erőre kapott és öt perc elteltével Varga Roland bal oldali elfutását követő középre adásából Pavol Safranko pofozta a hálóba közelről a játékszert. Nem sokáig reménykedhettek a hazaiak a felzárkózásban, ugyanis bő öt perccel később a második gólt szerző Olaru átadásából Florinel Coman bevitte az FCSB harmadik gólját. Erre is volt válasza a Sepsinek, hiszen a 60. minutumban Matei átadásából az északmacedón Isnik Alimi ismét egyetlen gólra felzárkóztatta a Sepsit. A hazaiak viszont ennél közelebb már nem kerültek, tíz perccel később Octavian Popescu egy lefordulást követően bombázott a hálóba, majd nem sokkal később Damjan Djokovic egy büntetőt értékesítve volt eredményes.

Az FCSB ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, míg a Sepsi egymást követő második vereségével a hetedik helyre hátrált.

Sepsi OSK – FCSB 2-5 (0-2)
Gólszerzők: Safranko (51.), Alimi (60.), ill. Sut (6.), Olaru (11.), F. Coman (57.), O. Popescu (69.), D. Djokovic (75. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore