Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: új ligarekordot állított fel a Newcastle! – képpel

Mint arról mi is beszámoltunk, az angol Premier League-ben felemásan kezdő Newcastle United az újonc Sheffield United ellen erődemonstrációt tartott, és ahogyan az ilyen arányú győzelem esetében lenni szokott, több szempontból is különleges estéről beszélhetünk.

 

A “szarkák” nyolc szerzett gólja már önmagában is különleges mutató, hát még ha hozzávesszük, hogy mind a nyolc találatot más-más játékos szerezte, ami történelmi tett a Premier League-ben!
Az angol élvonalban ugyanis még soha nem fordult elő, hogy egy csapatnak nyolc különböző gólszerzője legyen (leszámítva az öngólokat) egy mérkőzésen.

Érdekesség, hogy a Premier League-ben korábban két csapat csapat (2012-ben a Chelsea, egy Aston Villa elleni 8:0 alkalmával; 2021-ben a Southampton-t 9:0-ra kiütő Manchester Uniteded – a szer.) mondhatta el magáról, hogy hét különböző gólszerzője legyen egy adott mérkőzésen.

Talán azzal sem árulunk el nagy meglepetést, hogy a 8:0 a Newcastle történelmének legnagyobb arányú idegenbeli sikere is lett egyben, továbbá a Sheffield United pályáján, a Brammel Lane-en, sem történt ég hasonló!