Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: döntetlennel kellett beérnie a Barcának! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) hetedik fordulójában egy küzdelmes mérkőzésen, a Mallorca otthonából egy ponttal távozott a kétszer is hátrányból felálló FC Barcelona.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A sérült Fenkie De Jong, valamint a kispadra ültetett Robert Lewandowski hiányában nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót a Barca, amely ráadásul a lehető legrosszabbul kezdődött a katalánok számára, hiszen ter Stegen kapus és a védők könnyelműségét a 8. percben megbüntette a hazai csapat, és Vedat Muriqi góljával hamar vezetést szerzett a Mallorca.

 

Hátrányban a Barca bár magához ragadta a kezdeményezést, szokásához hűen komoly labdabirtoklás fölényt alakított ki a félidő hátralévő részében, de sokáig még a helyzetek is hiányoztak a katalánok játékából… Amikor azonban szinte senki nem számított Barca-gólra, a félidő utolsó perceiben Raphinha villant egyet, és egy hajszálpontos átlövéssel egyenlített – Kis túlzással valóban a semmiből!

 

Tartogatott azonban még egy fordulatot az első játékrész, nem is kicsit: a hosszabbításban Muriqi ezúttal az előkészítő szerepet vállalta magára,Abdón Prats pedig köszönte szépen, a kiszolgálást, és betalált a kilépő ter Stegen mellett.

 

A szünetben kisebb meglepetésre Xavi nem változtatott a csapatán, Robert Lewandowski például ‘csak’ az 58. percben szálltba be, ám igazán lendületet nem a lengyel klasszis, hanem a fiatalok, Lamine Yamal és Fermín Lopez hoztak a Barca játékába. Utóbbi a hajrá előtt egy szép támadás végén egyenlíteni is tudott.

 

A folytatásban, de igazából a második félidő egészében is, a Barca hiába játszott még nagyobb fölényben, mint az első játékrészben, a helyzetek kialakítása terén ezúttal sem állt igazán jól a katalán sztárcsapat – Igaz tíz lövéséi kísérlete ellenére így is megnyerhette volna a találkozót (…) Azt a találkozót, amelyen a nagyot küzdő, a Barca hibáit tökéletesen kiszolgáló Mallorca rászolgált azért legalább az egy pontra.

 

Mallorca – FC Barcelona 2-2 (2-1)
Estadi Mallorca Son Moix, Vezette: A. Ruiz
Gólszerzők: Muriqi (8.), Prats (45+3.) illetve Raphinha (41.), Fermín Lopez (75.)
Sárga lap: D. Rodriguez (48.), Nastasic (61.), J. Aguirre (90+2. -pályán kívül) illetve Romeu (36.)
Piros lap:

Mallorca: Rajkovic – G. Gonzalez (Van Der Heyden, 85.), Valjent, Nastasic, Copete, Maffeo (J. Costa, 35.) – D. Rodriguez (Morlanes, 84.), A. Sanchez (Larin, 64.), Samu Costa, Muriqi – Prats (Darder, 64.). Vezetőedző: Javier Agueirre

FC Barcelona: ter Stegen – Baldé, I. Martinez (Kounde, 78.), Araujo, Cancelo – Gavi, Romeu (Fermin L., 65.), Gündogan – Raphinha, F. Torres (Lewandowski, 58.), Joao Felix (L. Yamal, 65.). Vezetőedző: Xavi

 

Korábban:

Sevilla – Almeria 5-1 (3-0)
Gólszerzők: En Nesyri (7.), Lukebakio (8.), Suso (38.), Lamela (51.), Salas (90+2.) illetve L. Suárez (71. -büntetőből)

A bajnokságot roppant rosszul kezdő hazaiaknak ezúttal nagyon kijött a lépés, és mondhatni egy villámrajttal alaposan sokkolta az Almeria együttesét… Régebb óta vártak már egy hasonlóan meggyőző, önbizalom növelő sikerre a Sevillánál!

 

A 7. forduló teljes menetrendje

Kedd

Sevilla – Almeria 5-1

Mallorca – FC Barcelona 2-2

 

Szerda:

19:00 Atheltic Bilbao – Getafe

19:00 Real Madrid – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

19:00 Villarreal – Girona (Tv: Spíler 1)

21:30 Cadiz – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 1)

21:30 Valencia – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

 

csütörtök:

19:00 – Celta Vigo – Osasuna (Tv: Spíler 1)

19:00 Granada – Betis (Tv: Spíler 2)

21:30 Osasuna – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore