Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fernando Gago lemondott az elvesztett rangadó után – HIVATALOS

Miután a Racing Club 2-0-ra elvesztette az Independiente elleni avellanedai derbit, az Academia vezetőedzője lemondott a posztjáról…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Racing Club a vasárnap esti órákban megerősítette, hogy Fernando Gago vezetőedző távozik posztjáról, melyet csaknem két éven át töltött be a csapatnál.

A 37 éves egykori kiváló védekező középpályás a második edzői megbízatását töltötte a Racingnál, korábban 2021-ben fél éven át az Aldosivi edzője volt. Gago 2021. októbere óta vezette a csapatot, amely a kezei alatt rendre karakteres, minőségi teljesítményt nyújtott, és bár a csapat legjobbjai közül menet közben több távoztak tehetősebb klubokhoz, mégis versenyképesek tudtak maradni a fiatalok beépítésével. A patinás Academia a 2022-es Liga Profesionalban egy hajszállal maradt le a végső győzelemről és lett második, miközben megnyerte a “nemzetközi” Szuperkupát és a Trofeo de Campeonest a Boca Juniors legyőzésével.

Az idei első bajnoki kiírásban a Racing sokáig szenvedett és végül csak a 28 csapatos mezőny 12. helyén végzett, azonban az augusztusban rajtoló Copa de la Liga Profesionalban mindeddig megőrizte veretlenségét. A csapat az első hat fordulót három-három győzelemmel és vereséggel abszolválta, majd hazai pályán az ősi rivális Independiente ellen vesztette el veretlenségét, amely súlyát Gago maximálisan átérezte és lemondott posztjáról.

Az egykori válogatott labdarúgó 109 mérkőzésen irányította a Racingot, amely ezalatt 53 győzelmet és 30 döntetlent ért el 26 vereség mellett.

Az argentin sajtó találgatásai szerint a Racing új edzője Hernán Crespo vagy Guillermo Barros Schelotto lehet.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!